OBELEŽEN DAN GRADA BIJELJINA: Dodiku povelja grada

B.Milošević 24. 09. 2020. u 21:37

POVODOM obeležavanja Dana grada, 24. septembra, kojim Bijeljina slavi 77 godina od oslobođenja u Drugom svetskom ratu, na svečanoj sednici Skupštine grada, srpskom članu Predsedništva Miloradu Dodiku, uručeno je najviše priznanje - Povelja grada, za izuzetan doprinos u razvoju lokalne samouprave i zalaganje za izgradnju vitalnih infrastrukturnih projekata.

Foto: B. Milošević

Pre svečane sednice, ispred spomenika poginulim borcima Semberije, položeni su venci i cveće.

- Sloboda koju danas slavimo, je ključna reč srpskog naroda, koji je za nju u prošlom veku dao skoro pola svoje populacije. Srpski narod nikada nije pristao na tlačenje, izrabljivanje, a naše društvo ćemo nastaviti da gradimo po najboljim principima slobode. Slobodu koju imamo ne smemo izgubiti.Moramo se okupiti oko te reči sloboda, a sinonim za nju jeste Republika Srpska, rekao je Milorad Dodik na svečanoj sednici Skupštine. Bijeljina se vidljivo razvija, a čekaju je projekti koji će podići kvalitet života na ovim prostorima. Brojni su projekti, ali najvažniji svakako, izgradnja auto-puta i Drinskog nasipa - istakao je Dodik.

Foto: B. Milošević

Aleksandar Đurđević, predsednik Skupštine grada, poručio je, da je Bijeljina oslobođena od fašizma 1943 godine, a da smo i danas okupljeni oko tih vrednosti-da živimo slobodno i dostojanstveno.

- Tekovine NOB-a ne smeju biti zaboravljene, jer je uSemberiji više od 2.000 ljudi dalo život za slobodu, podsetio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.Nastavljamo borbu za bolji život, ujedinili smo se oko ideje da napravimo bolji grad, grad budućnosti, rekao je Mićić.

Foto: B. Milošević

Na svečanoj sednici Skupštine, uručena su još 33 priznanja zaslužnim građanima Bijeljine, a trećina priznanja pripala je zdravstvenim radnicima Bolnice "Sveti vračevi" i Doma zdravlja , koji su se borili u vreme pandemije virusa korona, da sačuvaju zdravlje stanovnika Semberije...

Pogledajte više