PLANIRANA LIKVIDACIJA GOVEDARICE? Šokantno svedočenje Miljana Vujovića, optuženog za ubistvo Petra Bajčetića

O. MATAVULj

18. 09. 2020. u 08:02

MILjAN Vujović (37), koji je optužen za ubistvo biznismena Petra Bajčetića iz Bileće, ispričao je u Okružnom sudu u Banjaluci da je, u vreme predizborne kampanje 2016. godine, njemu i ubijenom nuđeno da "pripreme teren za ubistvo Vukote Govedarice", nekadašnjeg predsednika SDS.

Foto: Novosti

Svedočeći u svoju odbranu, Vujović je izneo niz šokantnih navoda o optuženom, političarima iz Hercegovine za koje tvrdi da se bave naručivanjem ubistava, kao i da su i njemu radili o glavi. Nazvao ih je "ljudima iz senke", optužujući i policiju i tužilaštvo da rade po njihovom nalogu. Svoje tvrdnje nije potkrepio dokazima, navodeći da je posle Bajčetićevog ubistva pobegao iz zemlje zbog straha da i sam ne bude ubijen.


- Nisam hteo da, na glup način, budem ko ćevap na tanjiru. Sve mi je bilo jasno... Naručeno je ubistvo Govedarice, Petar je ubijen i ja sam bio sledeći - rekao je Vujović.


Naveo je i da su mu "prijatelji iz policije" otkrili da bi on trebalo da bude ubijen prilikom hapšenja, a sve bi se navodno predstavilo kao da se opirao. Zato se sklonio u drugu zemlju, jer u ekstradiciji takav scenario nije moguć. Tužilac Svetlanka Bijelić konstatovala je da ga "niko nije ubio" i upitala koga je policija ubila:
- Mog brata! A na sudu su sve izokrenuli i samo što ubici nisu dali nagradu - rekao je Vujović.


Miljanovog brata Radenka 2006. godine ubili su pripadnici Granične policije BiH prilikom sprečavanja šverca. Iz osvete, Miljan je pod vozilo tadašnjeg komandira Granične policije Trebinje Miodraga Kundačine podmetnuo bombu, koja se nije aktivirala, za šta je osuđen na osam godina zatvora.


Optužnica Vujovića tereti da je organizovao zločinačko udruženje koje je imalo za cilj iznude i otmice, a čiji su članovi bili ranije osuđeni Đorđe Radmilović (16 meseci), Srđan Denda (13 meseci), Gavrilo Bjelica (12 meseci) i jedno nepoznato lice. Osmislili su plan za otmicu Bajčetića, koji je Vujović u poslednji trenutak promenio. Zajedno s nepoznatim muškarcem Bajčetića je pokušao da otme, ali im je on pružio otpor. U naguravanju, Bajčetić je pogođen hicem iz pištolja u glavu. Vujović je u bekstvu bio dve godine i uhapšen je u Srbiji sa lažnim dokumentima.


Kao svedok u predmetu predložen je Đorđe Radmilović, koji je nedostupan pravosuđu RS i za njim je raspisana poternica. Tužilaštvo ga nije lociralo, ali im je optuženi dao Radmilovićevu adresu u Srbiji, navodeći da je on spreman da svedoči video-linkom iz suda u Beogradu.

Vukota Govedarica

 

ŠOKIRAN IZJAVOM OPTUŽENOG


VUKOTA Govedarica  kaže da je bio zatečen kada je čuo izjavu Miljana Vujovića.
- Šokiran sam takvom izjavom. Prema onome što sam pročitao, deluje mi kao da je to trebalo da bude naručeno političko ubistvo. Bavim se politikom i zastrašujuća je pomisao da postoje ljudi koji bi se na taj način razračunavali sa neistomišljenicima. Na osnovu čega ili kako se uopšte moglo ući u priču oko planiranja mog ubistva? Iskren da budem, nisam u stanju da komentarišem bilo šta od tih navoda, a svakako ćemo tražiti preciznije informacije o svemu - rekao je Govedarica.

Pogledajte više