ZASTAVE SRPSKOG JEDINSTVA: Želja nam je,da u čitavom srpskom korpusu vlada mir, sloga i jedinstvo

B.MILOŠEVIĆ

15. 09. 2020. u 13:38

SRBIJA i Republika Srpska po prvi put zajednički obeležavaju 15 septembar. Dan Srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Foto B. Milošević

Na ovaj dan,pre 102 godine,u Prvom svetskom ratu,probijen je Solunski front, i srpska vojska je konačno oslobodila zemlju od okupatora. Nedugo iza toga,usledilo je potpuni slom neprijateljskih snaga na Balkanu,i stvaranje Kraljevine  Srba,Hrvata i Slovenaca 1 decembra 1918 godine.

Podizanjem zastava RS ,grad Bijeljina se pridružio obeležavanju ovog praznika,a zastave su ispred zgrade gradske uprave,podigli gradonačelnik Mićo Mićić,zamenik gradonačelnika Marko Mihajlović i predsednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević.

- Želja nam je,da u čitavom srpskom korpusu vlada mir,sloga i jedinstvo,i da živimo u okruženju koje će poštovati srpski narod i mi poštovati druge.Cilj nam je ,da opstanemo na ovim prostorima,da obezbedimo prosperitet svim građanima,rekao je Mićo Mićić.

- Srbija direktno pomaže Republiku Srpsku, i svaka lokalna zajednica je to osetila,a u narednom periodu očekuje nas još mnogo zajedničkih projekata.Jedan od njih je auto put, koji će povezati dve srpske prestonice,Beograd i Banja Luku,rekao je  predsednik Skupštine Aleksandar Đurđević.

Pogledajte više