BOLESNI, UZ NEPOKRETNOG SINA, MUČE SE GODINAMA: Maksimovićima iz Bijeljine stigla pomoć grada

V. MITRIĆ

09. 09. 2020. u 16:57

GRADSKA uprava Grada Bijeljina, na inicijativu Fondacije „Ruka prijateljstva“, izdvojila je iz budžeta 8000 konvertibilnih maraka za izgradnju kupatila u domu Milene Maksimović.

Foto. V. M.

Ova žena iz bijeljinskog naselja Koviljuše ima dvadesetogodišnjeg sina koji je nepokretan od rođenja.

Milena je istakla da su joj Gradska uprava i gradonačelnik Mićić pomogli i pre nekoliko meseci, kada su za Dušana kupljena nova kolica.

- Staro kupatilo je bilo malo i nepristupačno, pogotovo za Dušana koji ima posebne potrebe. Donedavno sam morala da ga kupam u većoj kanti ili buretu, ali nakon što je gradonačelnik ispunio obećanje, moje svakodnevne muke su bar malo olakšane – naglasila je Maksimovićeva.

Prema Mileninim riječima, cela porodica, koju čine i njen suprug i sestra, živi od socijalne pomoći koja iznosi 460 KM.

Foto. V. M.

- Suprug i ja bolujemo od dijabetesa, a dodatne prihode pokušavam da obezbedim tako što gajim koke nosilje i dve koze. Sestra ponekad ide u nadnicu i nekako uspevamo da preživimo. Dušanu su svakodnevno potrebne i pelene, kao i posebna hrana – dodala je Maksimovićeva.

Gradonačelnik Mićić obećao je o da će nadležno odeljenje Gradske uprave sačiniti predračun za dodatne spoljne građevinske radove na kući u kojoj žive Maksimovićevi.

Pogledajte više