OŠTAR ODGOVOR NENADA NEŠIĆA: Kazniti Mirzu Pašića zbog govora mržnje

S.M.

06. 09. 2020. u 19:40

PREDSEDNIK Demokratskog narodnog saveza Nenad Nešić, koji je i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH pozvao je ministarku inostranih poslova BiH Biseru Turković da odmah pokrene disciplinski postupak protiv službenika tog ministarstva Mirze Pašića zbog govora mržnje i izazivanja verske i nacionalne mržnje.

Foto: D. Pozderović

Nešić je, takođe, pozvao istražne organe BiH da reaguju jer je reč o ozbiljnom krivičnom delu iz Krivičnog zakona BiH.

- Zapanjen sam i užasnut da postoje ljudi koji pozivaju na sukobe, i proklinju svoje sunarodnike – Bošnjake, koji su za dijalog sa Srbima i normalizaciju odnosa, te pozivaju na oružje. Mir i dijalog ne smiju imati alternativu, i svako suprotno ponašanje mora biti sankcionisano, posebno ako dolazi od visokog državnog funkcionera. Ko želio rat, u kući mu bio! Bolje je 100 godina razgovarati, nego da jedna suza kapne zbog nečije usijane glave, kaže Nešić.

Predsednik DNS ističe da “nakon veka patnje u BiH i na celom Balkanu, trebamo graditi vek mira, stabilnosti, međusobnog uvažavanja i prosperiteta, te da svako suprotno ponašanje mora biti sankcionisano.

Savetnik u MIP” BiH Mirza Pašić, na svom Linkedin profilu, kako su prenijeli mediji, objavio je poruku u kojoj proklinje Bošnjake koji sa Srbima prave savezništva ističući da “na taj način svoj narod vode u smrt”.

Pogledajte više