SLIKAR PRETI SMRĆU NAČELNIKU, UPADAO I U BAZU SFOR: "Bude li mi se dete zarazilo u školi sve ću vas pobiti"

Ninko Đurić

03. 09. 2020. u 19:05

POLICIJSKI službenici Policijske uprave Banja Luka, danas, četvrtak, postupili su po uočenoj objavi na društvenoj mreži gde lice I.N. upućuje pretnje načelniku Opštine Prnjavor, gospodinu Darku Tomašu.

Foto: Arhiva VN

Od lica I.N. je uzeta izjava na navedene okolnosti, o događaju je obavešten dežurni okružni tužilac koje je naložio policijskim službenicima da Okružnom javnom tužilaštvu dostave izveštaj o preduzetim merama i radnjama ta da se nastavi dalji rad po događaju o čemu će se doneti tužilačka odluka-oglasili su se danas posle podne iz PU Banjaluka.

I to se desilo u Republici Srpskoj, odnosno BiH: roditelj je uputio javnu pretnju smrću čelnom čoveku opštine ukoliko mu se dete zarazi korona virusom, za čiju odluku o polasku u školu je, inače, donelo resorno ministrstvo prosvete. Da stvar bude bizarnija, ta ista osoba, prnjavorski slikar i političar Ivan Nešić, takođe putem svog „Fejsbuk“ naloga, javno je zamolio svoje pristalice da ne glasaju za njega kao kandidata za odbornika SO Prnjavor.

-Bude li mi se dete zarazilo u školi, sve ću vas pobiti. To i za tebe načelniče važi-oglasio se jutros na društvenoj mreži Nešić.

Foto: Fejsbuk

Prnjavorski načelnik je tu poruku objavio na svom Instagram profilu, uz komentar: “Darko Tomaš ne odlučuje da li se i pod kojim uslovima ide u školu”.

Tomaš je, za „Novosti“, rekao da se ne oseća ugroženim.

-Svestan sam i razumem da moja funkcija nosi teret i dežurnog krivca za sve i svašta pa i za privatne probleme i sudbine. Škole su dužne da preduzmu sve epidemiološke mere na čemu i ja posebno insistiram, jer je zdravlje naše dece najvažnije-rekao nam je Tomaš.

I dok je, sudeći po mnogobrojnim komentarima, tom pretnjom „zgrozio javnost“, Nešić je u istom danu i, zasigurno, tu istu javnost zbunio objavom u vezi svoje kandidature na listi PDP-a, za lokalnog parlamentarca.

Foto: Ninko Đurić

Ivan Nešić i Darko Tomaš

-Javno zamoljavam pošto sam na listi za odbornika grada Prnjavora. Molim vas nemojte glasati za mene. Nisam ja toga zaslužan-doslovno je Nešić ispisao na svom FB profilu.

„Novosti“ saznaju da je Ivan Nešić aktuelni predsednik prnjavorskog Kulturno-umetničkog društva „Taras Ševčenko“. On se danas nije javljao a potom ni bio dostupan da telefonom prokomentariše slučaj. To nam je, ipak, uspelo od njegovog prijatelja i saradnika, predsednika Upravnog odbora tog ukrajinskog udruženja i odbornika SO ispred nacionalnih manjina Branka Deketa.

-Ivan je nedostupan jer mu je sin otpremljen u UKC RS u Banjaluku, zbog zdravstvenih problema. Ispričao mi je da mu je jako žao zbog nastalog incidenta i zamolio me da prenesem izvinjenje načelniku Tomašu. Potvrdio mi je da je tako napisao, ali što se tiče pretnje da na njeno ostavrenje i ne pomišlja. Sve to je ispisao u očaju zdravstvenih problema sinčića, gušenja, a po dolasku iz škole koje je imao i ranije. Moguće je da je još bio i pod uticajem alkohola. Inače, nakon bračnog brodoloma, on živi sa sinom i vodi brigu o njemu. Kako saznajem, pre desetak dana su zajedno došli iz Srbije-ispričao je, za „Novosti“, Deket.

UMETNIK UPAO U BAZU SFOR-a

ZA uspešan angažman u Kulturno-umetničkom društvu „Taras Ševčenko“, ali i za mngobrojne slike, domaće i međunarodne izložbe, Ivan Nešić je nagrađen mnogborojnim priznanjima. Neka od njih (foto), uz zahvalnice, za dobru saradnju, razmenio je i sa načenikom Darkom Tomašem.

„Novosti“ saznaju da je ovaj umetnik-avanturista u žižu javnosti dospeo kada je upao u bazu SFOR-a, u prnjavorskom naselju Vijaka.

Sforovce je zatekao u dubokom snu, da bi ih probudio vikom i galamom, usled čega je alarmirana njihova helikopterska jedinica nadomak Banjaluke. Saznajemo da je tada pušten uz uslov da javno ne priča o „bruci SFOR-a“, a ostala je dilema da li je u njihovu bazu banuo preko bodljikavog zida ili iz kanalizacije?!

Pogledajte više