KORONA I U BANJALUČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI: Učenica OŠ Ivo Andrić pozitivna na korona virus, cela grupa ide u izolaciju

S.M.

03. 09. 2020. u 18:36

JEDNA učenica sedmog razreda Osnovne škole "Ivo Andrić" u Banjaluci pozitivna je na koronavirus i čitava ta grupa biće upućena u izolaciju narednih 14 dana, potvrdila je za Novosti direktorka ove škole Željka Opačić.

OŠ Ivo Andrić

Po njenim rečima, sa informacijom o pozitivnom testu nastavnike je upoznala majka učenice, a već su upoznati i higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja, te Ministarstvo prosvete i kulture RS, u skladu sa procedurama.

– Učenica je bila u školi samo u utorak, prvi dan škole, dok juče nije dolazila. Danas je majka obavestila školu u pozitivnom testu na virus korona, kao i da je otac takođe pozitivan. Dom zdravlja ima spiskove učenika, tako da će ta njena grupa u kojoj je boravila taj jedan dan biti upućena u izolaciju. Već su obavešteni i roditelji sve te dece i oni danas popodne nisu došli na nastavu. Nadam se da će od ponedeljka već biti u mogućnosti da nastavu prate onlajn, preko Microsoft Office 365 platforme, kaže direktorka ove škole.

Ona je još jednom apelovala na roditelje da budu obazrivi i odgovorni, jer svojim ponašanjem mogu mnogo da pomognu i svojoj đeci i nastavnicima u školama tokom nastave u uslovima pandemije virusa korona.

Pogledajte više