NAGRAĐENO 11 NAJBOLJIH STUDENATA: Gest za primer opštinske uprave u Prnjavoru

N. ĐURIĆ

25. 08. 2020. u 13:26

JEDANAEST prnjavorskih studenata sa javnih fakulteta koji su prošle akademnske godine imali prosek ocena veći od 9,5 nagrađeni su novčano za svoj uspijeh od strane opštinske vlasti.

Novosti

Prvobitno je bilo predviđeno da najbolji prnjavorski studenti, mahom na falkutetima u Srpskoj i Srbiji, budu nagrađeni zajedničkim putovanjem u Milano, ali su im uručeni novčani iznos u vrednosti te nagrade, usled pandemije korone virusa.

Opština Prnjavor prva je i jedina u Republici Srpskoj koja je uvela praksu da posebno nagrađuje studnete koji imaju prosek ocena 9,5 i veći od toga.

Novosti

– Cilj nam je da nagradimo najbolje studnete i da pokažemo da se predan rad isplati. Nisu uspeli da otputuju, ali to nas nije sprečilo da pokažemo da cijenimo njihov trud. Umesto putovanja u Milano, odnosno Italiju, isplatili smo im po 700 maraka. Vjerujem da će se naši naljbolji studenti, nakon okončanja školovanja, vratiti u Prnjavor i ovde pokazati stečeno znanje-istakao je Darko Tomaš, načelnik opštine Prnjavor.

Jedna od nagrađenih koja zna samo za devetke i desetke je i Slađana Savković, inače, jedna od najuspešnijih studentkinja na Elektrotehničkom fakultetu u Novom Sadu.

Novosti

- Ova nagrada mi je motivacija za još veći trud i zalaganje. Zahvalna sam opštinskoj vlasti na ovom podstreku i nagradi - rekla je Savkovićeva.

Pogledajte više