BIJELJINSKA VLAST NE ŠTEDI NA ASFALTU: Ulice u novom svetlu

V. Mitrić

16. 08. 2020. u 12:25

U BIJELjINSKOM naselju Koviljuše danas je puštena u saobraćaj novoasfaltirana Brčanska ulica, dužine 463 metra, za šta su grad Bijeljina i Ministarstvo za ljudska prava i izbeglice BiH obezbedili 46.000 KM.

Foto: V. Mitrić

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić naglasio je da je grad Bijeljina finansirao i asfaltiranje dodatnih 66 metara puta, kako bi ova ulica bila spojena sa susednom Banjalučkom ulicom.

Foto: V. Mitrić

-  U Brčanskoj ulici uglavnom žive ljudi, koja su nakon rata morali da napuste svoje domove i koja su odlučila da Semberija postane njihov novi dom. Ovaj deo naselja Koviljuše poznat je i pod nazivom „Dušana Radovića blokovi“, praktično se naslanja na naselje „Intergaj“ i gradsku zonu i drago mi je da ove porodice sada imaju zaokruženu infrastrukturnu celinu – poručio je Mićić.

Mićić je istakao da stanovnici Brčanske ulice nisu morali da učestvuju u prikupljanju sredstava za asfaltiranje, jer je nekadašnji zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Predrag Jović posredstvom Ministarstva uspio da obezbijedi 30 odsto potrebnog novca.

- Uobičajeno je da građani prikupe 30 odsto sredstava, a ostatak novca daje Grad Bijeljina. Međutim, pomoć koju je obezbijedio Jović znači mnogo za mještane, ne samo Brčanske ulice, nego i nekoliko drugih naselja u Semberiji gdje smo asfaltirali ulice i puteve. Osim ovakvih infrastrukturnih projekata, u Bijeljini je u toku realizacija kapitalnih projekata kao što su auto-put, nova autobuska stanica, i drugi, što dokazuje da široka politička koalicija u Skupštini Grada već daje rezultate – naglasio je Mićić.

Grad Bijeljina i Ministarstvo za ljudska prava i izbeglice BiH do sada su zajedno finansirali asfaltiranje nekoliko ulica i puteva na području Semberije, za šta je grad izdvojio 175.000 KM, a Ministarstvo 75.000 KM.

Pogledajte više