TRIVIĆEVA: Odluka o modelu izvođenja nastave biće donesena u narednom periodu

D. Lalić

05. 08. 2020. u 15:44

KONAČNU odluku o modelu izvođenja nastave, od početka nove školske godine, doneće Vlada Republike Srpske i Republički štab za vanredne situacije u narednom periodu, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena, rečeno je Srni u Ministarstvu prosvete i kulture Srpske.

Foto: Vlada RS

Ministarstvo će u saradnji sa svim relevantnim obrazovnim i zdravstvenim institucijama definisati jasne smernice u vezi sa nastavnim procesom u školskoj 2020/2021. godini. 

- Ministarstvo još nije donelo odluku koji model nastave će biti u primeni od 1. septembra, rekli su u resornom ministarstvu. 

Ministar prosvete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je ranije da je najbolji oblik izvođenja nastave od 1. septembra - kombinovani model, koji će učenicima i nastavnicima omogućiti deo nastave u školskim učionicama, a deo da prate od kuće. 

Prema njenim rečima, Ministarstvo i Vlada Republike Srpske učiniće sve da se pripreme uslovi da đeca 1. septembra nastavu počnu u školskim klupama. 

Ona je istakla da, ako situacija bude nalagala drugačije, delovaće se veoma fleksibilno s ciljem zaštite dece, te ocenila veoma značajnim živi kontakt učenika i nastavnika tokom sticanja znanja, utvrđivanja gradiva, te rešavanja problema. 

- Možda ćemo u nekim mesecima kada se javlja sezonski grip biti u mogućnosti da radimo isključivo onlajn nastavu, ali naša preferencija je kombinovani model koji ćemo predložiti Vladi na razmatranje, navela je Trivićeva. 

Pogledajte više