SEDNICA VLADE SRPSKE: Autoput Vukosavlje - Brčko za bolje povezivanje sa Srbijom

R. S.

30. 07. 2020. u 14:11

Vlada Republike Srpske donela je danas odluku o finansiranju, projektovanju i izgradnji deonice auto-puta Vukosavlje - Brčko. Ukupna procenjena vrednost investicije je 600 miliona KM.

Foto: R. S.

Data je saglasnost da se ova deonica realizuje putem takmičarskog dijaloga u skladu sa odredbama Zakona o javnim nabavkama.

- Strategijom razvoja javnih puteva u Republici Srpskoj za period 2016-2025. godine, kojom se predviđa dugoročni razvoj mreže javnih puteva, propisano je da je projekat koji će na teritoriji Republike Srpske doprineti poboljšanju međunarodnog, regionalnog i unutrašnjeg transporta, između ostalog, i projekat izgradnje autoputa Vukosavlje - Brčko  - Bijeljina - granica sa Republikom Srbijom - istaknuto je danas nakon sednice Vlade Republike Srpske.

Akcionim planom izgradnje autoputeva određeno je da će se deonica autoputa Vukosavlje - Brčko - Bijeljina - granica sa Srbijom, u dužini od oko 70 km, realizovati kroz izgradnju dve deonice autoputa i to deonicu Vukosavlje - Modriča - Brčko, u dužini od 33 km, i dionicu Brčko – Bijeljina - granica sa Srbijom, u dužini od 37 km.

- Svrha projekta autoputa Vukosavlje - Brčko je da omogući bolje povezivanje mreže autoputeva unutar Republike Srpske, uključujući i povezivanje sa Republikom Srbijom, zatim razvoj lokalnih zajednica, kao i razvoj lokalne i regionalne ekonomije - saopšteno je nakon sednice Vlade Srpske.

Pogledajte više