DETE NIJE USPEO NI DA VIDI: Marko ubijen tokom proslave rođenja sina, Modričani o detaljima nezapamćene tragedije

Vid Blagojević

26. 07. 2020. u 15:43

GRAĐANI Modriče su još u neverici posle tragedije koja se desila u centru grada pre dve večeri, kada je ubijen Marko Radoš vlasnik kafića Koloseum. Tragedija se desila tokom slavlja povodom rođenje sina Pavla koga nije uspeo ni videti.

Foto: Vid Blagojević

Danas je u ovom gradu tema svih tema zla sudbina mladića koji je bio oličenje poštenja i dobrote. Smrtovnice nesrećnog Marka izazivaju pažnju svih građani koji ih sa tugom čitaju i krste se.

- Imam 77 godina i stalno sam tu društvenom životu Modriče ali ovakav slučaj ne pamtim. Pamtim dva slična. Negde oko 1965 godine u kafani „Kod Gruje“ ubijen je čovek i krajem osamdesetih kada je u kafiću Bumbar mladić u po bela dana ubio konobara. Umesto da se svi radujemo Pavlu još jednom stanovniku Modriče svi tugujemo.- kaže profesor u penziji Milenko Popović.

Foto: Vid Blagojević

 

Ispred kafića Koloseum gde se desila tragedija zapaljene sveće, slika Markova i srce u kome piše „zauvek u našem srcu“

- On je moj brat, nosio je ime po mom ocu a svom stricu, koji je takođe poginuo u ratu. Sveće ispred kafića smo zapalile ja i moja sestra Dijana, Srce mu poklanjamo i nikada ga nećemo zaboraviti. Bio nam je više do brata. – kroz suze priča Dragana Radoš.

Njegov rođeni brat Mladen se zatvorio u sobu i ne izlazi, ni ti odogovara na pozive.Tek je nakon četrdesetak sati izašao iz svoje sobe i u suzama samo ponavaljao „prokleti ključ“ nezvanično saznajemo.

Oni koji su se zatekli u vreme pucnjeve kažu da su bile scene kao u filmovima, vriska, jauci, bežanje na vrata zaleganje na pod, pozivi u pomoć.

- Pošto sam na prvom spratu u zgradi do kafića čula sam zapomaganje upomoć i zovite hitnu. Brzo sam se spremila i strčala u kafić. Zatekla sam ispred šanka mladića kako leži na podu. Pokušla sam mu pružiti pomoć ali sve je bilo kasno- priča Rada Janković medicinska sestra koja je pokušala pružiti prvu pomoć.

Tragediji je predhodila gužva koju su izazvali Perica Simićević zvani Tica iz Šamca, Suvad Omerović i Nenad Ćuković. Marko Radoš je pokušao da ih razvadi a onda je Simićević pucao u njega. Svi detalji nemilog događaja imaju snimljeni na unutrašnjim kamerama za video nadzor koje je izuzela policija.

Supruga Jelena je sa sinom Pavlom na intezivnoj njezi UKC Banja Luka i tek nako četiri dana od rođenja danas ga je prvi put uzela na svoje ruke nemog pogleda i sa suzama u očima.

Foto: Vid Blagojević

 

Iz policije je stigla zvanična potvrda u kojoj se događaj kvalifikuje kao ubistvo. U kafiću je nađena samo jedna čaura od pištolja „tetejac“

- Policjski službenici su delo kvalifikovali kao ubistvo. Jutros je izvještaj o izvršeno krivičnom delu ubistvo predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj na dalje postupanje. - rekla nam je Dragana Kerkez portparol Policijske uprave Doboj.

Patolog Ljubomir Curkić je obavio obudukciju tela nesrećnog mladića i kako kaže „utvrdio da se radi o ustrelnoj rani iz blizine, gdje je metak ušao sa prednje strane tela u desno plućno krilo nakon čega je mladić iskrvario od čega je nastupila smrt“

Sahrana Marka Radoša obaviće se sutra(27.07) na starom Pravoslavnom gorblju u Modriči sa početkom u 15 časova.

Foto: Vid Blagojević

PERICA SIMIĆEVIĆ POZNAT POLICIJI

Perica Simićević(29) zvani Tica kako smo nezvanično saznali poznat je organima gonjenja od ranije. Njegova majka Mirjana u Šamcu drži butik i piceriju Bos, dok mu je otac Jovica pre nekoliko godina umro od predozirenja narkoticima.Simićevići su rodom iz Obudovca kod Šamca i u ovom selu Jovicu svi pamte kao izuzetnog borca u proteklom otadžbinskom ratu.


 


 


 

Pogledajte više