"TROJERUČICA" PROSLAVILA KRSNU SLAVU: Čestitke načelnika Ugljevika (FOTO)

V.M.

25. 07. 2020. u 12:11

DOBROTVORNA organizacija Eparhije zvorničko-tuzlanske „Trojeručica" obeležila je danas krsnu slavu Ikonu Presvete Bogorodice Trojeručice služenjem svete liturgije i lomljenjem slavskog kolača u bijeljinskom hramu Svetog Đorđa.

Foto: V.Mitrić

Predsednik ove organizacije đakon Velislav Mišura čestitao je svim članovima krsnu slavu i zaštitnicu i pokroviteljicu.

- Slava je prilika da se okupimo sa svima koji su pomogli našem radu, i da podijelimo sva iskustva iz prethodnog perioda i da pokažemo da su sva sredstva koja su donirala usmjerena prema onima kojima su namjenjena i najpotrebnija - rekao je novinarima Mišura.

On je dodao da je „Trojeručica" osnovana 2018 godine blagoslovom Njegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija.

- Delujemo na teritoriji cele Eparhije zvorničko-tuzlanske, na principu delovanje po namesništvima, a svako namesništvo ima pododbor a čalanovi su svi eparhijski sveštenici i svi koji žele da se uključe u naš rad - dodao je Mišura.

Foto: V.Mitrić

 

Kum slave je načelnik Ugljevika Vasilije Perić koji je čestitavši slavu svim članovima ocenio dobar odnos opštine Ugljevik sa „Trojeručicom" i istakao da su oni primer kako i na koji način se može pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Perić je naglasio da je potreba svih da pomažu ljudima koji se nađu u određenim problemima a da upravo to članovi „Trojeručice" uvijek čine i da je zato vema važna njihova uloga u društvu.

- Posebno je važno jer članovi ove humanitarne organizacije pomažu svima onima kojima je pomoć potrebna, višečlane porodice, socijalno-ugrožene, raseljenim licima, podizanju nataliteta, kao i sve one koji su dali određen doprinos u stvaranju Republike Srpske koji se trenutno ili dugoročno nađu u određenim finansijskim problemima - rekao je Perić i najavio još veću podršku opštine Ugljevik ovoj humanitarnoj organizaciji u narednom periodu.

Foto: V.Mitrić

 

Dobrotvorna organizacija Eparhije zvorničko-tuzlanske „Trojeručica" postoji već dvije godine sa ciljevima da kontinuirano pomaže višečlane porodice koje žive na rubu egzistencije i omogućuje dječijem naraštaju normalniji život, podiže društvenu svijest o potrebi pomoći porodicama u prevazilaženju siromaštva, podizanju nataliteta, prevazilaženju bijele kuge, smanjenju iseljavanja mlade obrazovane populacije iz zemlje kroz angažovanje mladih i sticanja iskustava kroz volonterski rad u okviru društveno korisnih akcija, doprinosi poboljšanju uslova života izbegličke populacije, interno raseljenih, prognanih lica, kao i očuvanje nacionalnog identiteta kroz organizovanje namenskih seminara i predavanja.

Pogledajte više