DETALJI FILMSKE PLJAČKE: Minirali bankomat, pa tokom bekstva zapalili "audi A6" (FOTO)

O. MATAVULj

14. 07. 2020. u 20:36

POLICIJA traga za razbojnicima koji su digli u vazduh bankomat Nove banke na Palama iz kog su ukrali novac, a tokom bekstva su zapalili automobil "audi A6", koji su koristili u pljački!

Foto: Srna

Kako navode u PU Istočno Sarajevo, eksplozija je odjeknula juče noću oko 3.15 u Ulici Nikole Tesle na Palama.

- Maskirane osobe su izazvale eksploziju na bankomatu postavljenom na poslovnicu banke i iz njega ukrali, zasada neutvrđen iznos novca. Zatim su automobilom pobegli prema Kantonu Sarajevo, čiji je MUP obavešten o svemu i uključen u potragu - rekla je portparolka PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović.

Pomoću nadzornih kamera policija je uspela da utvrdi rutu kojom su razbojnici pobegli. Prateći tragove u selu Dovlići, na entitetskoj granici u Opštini Istočni Stari grad, pronašli su zapaljeni "audi A6" koji je korišćen u pljački. Vozilo je u potpunosti izgorelo, a na njemu su zatečene i registarske oznake za koje je utvrđeno da su nedavno ukradene. Veruje se i da je "audi A6" bio predmet krađe, što se proverava.

Foto: Srna

 

- U pljački su učestvovala najmanje dva razbojnika, koji su bili maskirani fantomkama i naoružani automatskim puškama, što znači da su bili spremni na sve. Na snimcima se vidi trenutak kada su podmetnuli eksplozivnu napravu koju su, sa bezbedne udaljenosti, aktivirali. Potom su prišli rasturenom bankomatu i pokupili novac - kaže izvor blizak istrazi.

Inače, u akciji "Orka" Federalna uprava policije lane je razbila kriminalnu grupu, koja se tereti za više od 20 krivičnih dela, počinjenih u Federaciji BiH, među kojima su i pljačke bankomata.

Foto: Srna

 

STANOVNICI UZNEMIRENI

DIZANjE bankomata u vazduh uznemirilo je stanovnike Pala, a posebno stanare zgrade u čijem se prizemlju nalazi poslovnica opljačkane Nove banke. U strahu pričaju da ih je snažna eksplozija podsetila na rat.

- Kada je to puklo, svi prozori su se zatresli od detonacije. Kao u ratu. Deca su se prestravila, svi smo se uplašili - kaže stanar, koji je molio da mu ne spominjemo ime.

Pogledajte više