OPŠTA BOLNICA „SVETI VRAČEVI“ U BIJELJINI: Dr Zlatko Maksimović na čelu

Novosti onlajn/V.Mitrić

14. 07. 2020. u 09:36

DOKTOR medicinskih nauka Zlatko Maksimović, akademik Srpske kraljevske akademije naučnika i umetnika, novi je čelnik Opšte bolnice „Sveti vračevi“ u Bijeljini, jedne od najsavremenijih, ne samo na levoj obali Drine, već na Balkanu.

Foto: V. Mitrić

Maksimovićevo znanje, iskustvo i umeće doprineće, kako ocnjeuju iz resornog ministarstva, da se brže i efikasnije otklone poteškoće koje prate rad ove ustanove.

Maksimović je bio godinama direktor Doma zdravlja u Bijeljini, od kojeg je napravio jednu od najboljih ustanova te vrste u regionu, kao primer kako se radi u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, na zadovoljstvo pacijenata i u najudaljenijim mestima kraja koji „pokrivaju“. Deo radnog veka proveo je i kao zamenik direktora RZZO Republike Srpske, a iza sebe ima bogatu karijeru narodnog poslanika.

- Čestitam Vam na izboru, uveren da ćete, kao i do sada, kao čedo koje se iskreni zaklelo Hipokratu pomoći, od sveg srca, za bolje stanje u zdravstvu RS, jer Vi to i znate i možete i hoćete – stoji u čestitki koju je dr Maksimoviću, u ime SKANU, uputio akademik profesor dr Mirko Kerkez, zamenik direktora Kliničkog centra  Srbije, inače predsednik Naučnog veća SKANU.

Pogledajte više