SAVREMNI ULTRAZVUK SA TRI SONDE: Modrički Dom zdravlja dobio vrednu donaciju od Norveške

Vid Blagojević

08. 07. 2020. u 18:47

Modričkom Domu zdravlja danas je uručena preko UNDP-ija vredna medicinska oprema kao donacija Vlade kraljevine Norveške. Radi se o savremenom ultrazvučnom aparatu sa tri sonde čije je proizvođač američka kompanija „Dženeral elektrik“ Vrednost donacije je 35 hiljada maraka i mnogo će značiti građanima Modriče u njihovom lečenju Do sada je u modričkom domu zdravlja postojao samo jedan ultrazvučni aparat i to na odelenju ginekologije.

Foto: Vid Blagojević

- Novi aparat je prenosivi i ima  3 sonde linearnu, abdominalnu i kardiološku. Tako da sada možemo raditi mnogo ozbiljnije stvari, a najviše  će  doprineti radu konusltativno specijalističkih službi. Ja sam stvarno srećna zbog ovoga, a mojoj fizikalanoj je ovo trebalo već odavno. - naglasila je  Tamara Stevanović–Bojković načelnica Odeljenja za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

Foto: Vid Blagojević

Tekst potpisa


 
Donacija predstavlja rezultat dugogodišnje saradnje UNDP-a i opštine Modriča. Inače primarnom zdravstvenom zaštitom u modričkom  Domu zdravlja obuhvaćeno je oko 30.000 stanovnika Modriče i Vukosavlja.


- Od ovog aparata najviše koristi će imati zdravlje naših građana. Naš Dom zdravlja  će imati bolje uslove za rad i sa svojim kapacitetima služiće isključivo građanima i borbi protiv  raznih bolesti, u prvom redu protiv korone,  otkrivajući sa novim aparatom  bolesti u ranoj fazi.- reko je uručujući aparat Mladen Krekić načelnik opštine Modriča

Foto: Vid Blagojević

Tekst potpisa

Prilikom uručenja savremenog ultrazvuka prestavnik UNDP-ija Siniša Ubiparipović obećao je nastavak saradnje sa osnovnim ciljem da se savremenom medicinskom opremom uspješno u svim sredinama zadravstveni radnici bore protiv korona virusa. Da podsetimo nabavku medicinske opreme finansira Evropska unija u okviru programa pomoći BiH u borbi protiv korona virusa u vrednosti od 7 miliona evra i  sva isporuka opreme se vrši u saradnji sa UNDP BiH.           

Pogledajte više