TREBINJSKE SOCIJALNE INSTITUCIJE U NOVOM OBJEKTU: Zgrada na poklon

D.Curać 16. 03. 2024. u 06:45

GRADONAČELNIK Trebinja Mirko Ćurić i predsednik Fondacije "Slobodan i Margareta Galeb" Milorad Matijašević potpisali su sporazum o obavezama i odgovornostima u procesu realizacije projekta izgradnje upravne zgrade za institucije koje se bave socijalnom zaštitom na području tog grada.

foto Grad Trebinje

Ćurić je istakao da je porodica Galeb izrazila želju da Trebinju pokloni objekat u kojem bi, između ostalih sadržaja, bio smešten i Centar za socijalni rad.

- Osim Centra za socijalni rad, odnosno kancelarijskog prostora za upravu, objekat treba da poseduje prostorije za individualne i grupne tretmane, porodično savetovalište, odmor i stručni rad, dnevni boravak sa prostorom za igru i druge neophodne sadržaje u svrhu obezbeđivanja socijalne zaštite - rekao je Ćurić.

Dodao je da će Grad, prema potpisanom sporazumu, obezbediti zemljište u Zasad polju, građevinsku dozvolu i komunalnu infrastrukturu, dok će Fondacija "Slobodan i Margareta Galeb" obezbediti pojektnu dokumentaciju, sredstva za izgradnju objekta i nakon toga predati izgrađen objekat po sistemu "ključ u ruke" Gradu Trebinju.

Poznati humanista iz Hercegovine

SLOBODAN Galeb je poznati humanista hercegovačkog porekla, koji već decenijama živi u Americi, a poznat je po brojnim dobročinstvima i pomoći, posebno socijalno ugroženima. Pored ostalog, ta Fondacija je donirala sredstva za adaptaciju nekoliko odeljenja Bolnice Trebinje i novu zgradu Očnog odeljenja.

Početak radova se očekuje nakon izrade glavnog projekta, a kako je navedeno u decembru prošle godine, kada su odbornici Skupštine grada jednoglasno podržali pismo namere, vrednost ovog projekta iznosi oko dva miliona maraka.

Pogledajte više