DODIK: Možda će Šmit postati dobar turistički vodič, ali nikada ništa više u BiH

Novosti online 07. 02. 2024. u 08:35

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će Kristijan Šmit, kojeg je posetio nemački ministar odbrane Boris Pistorijus, možda postati dobar turistički vodič, ali nikada ništa više u BiH.

Foto ohr/ V. Milošević

- Kakav je to jad i čemer kada ministra odbrane Nemačke o stanju u BiH informiše čovek koji se lažno predstavlja? - napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Dodik je naveo da je juče nemački ministar odbrane posetio nemačkog turistu u kancelarijama OHR-a i izjavio kako je "zahvaljujući njemu mogao više i bolje da se upozna sa BiH".

- Možda će Šmit postati dobar turistički vodič, ali nikada ništa više u BiH. Da je Šmit iz Bavarske objektivni turistički vodič, gospodin Pistorijus iz Donje Saksonije bi čuo o tome da političari u Republici Srpskoj, kao i oni u Nemačkoj, traže da se poštuju ustavom propisane nadležnosti BiH i Srpske - napomenuo je Dodik.

Dodik je upitao i koliko Nemačka poštuje BiH, kada više veruje nekome bez legitimiteta, nego legitimnim nosiocima vlasti?

- Sećanja na prošlost i nemačku ulogu u BiH su tragična i bolna. Ne želim da nam i budućnost bude takva - rekao je Dodik.

(RTRS)

Pogledajte više