IGROM PROTIV KANCERA: Humanitarni koncert "Stefanov karavan" u Bijeljini

B.Milošević 28. 11. 2023. u 07:00

KADA je, pre tri godine, dečak Stefan Bunijevac iz Ugljevika izgubio životnu bitku sa opakom bolešću, u Obrenovcu je na inicijativu Ivana Petrovića iz ovog mesta, formirano udruženje za pomoć deci oboleloj od kancera.

Foto B. Milošević

Nakon konsultacija sa Stefanovim roditeljima, udruženje nosi ime ovog hrabrog dečaka, a sve humanitarne manifestacije "Stefanov karavan".

- Stefana sam upoznao na onkologiji dok sam volontirao, i jako smo se zbližili. I pored svih napora, Stefan je izgubio bitku, a ja sam u znak sećanja na tog dečaka osnovao udruženje za pružanje pomoći oboleloj deci - ističe Petrović.

Naše udruženje, tokom godine organizuje brojne humanitarne akcije i pomaže bolesnoj deci iz Srpske, Beograda, Srbije.

- Povodom Svetskog dana dece obolele od kancera, 15. februara, u Bijeljini smo dogovorili veliku manifestaciju za prikupljanje pomoći oboleloj deci. Nakon Obrenovca, Ugljevika i Bijeljine, "Stefanov karavan" će nastaviti sa aktivnostima i u drugim gradovima Srpske - kaže Ivan Petrović.

Doprinos

PESMOM i igrom oni daju svoj doprinos održavanju koncerta i prikupljanju humanitarnih priloga za pomoć oboleloj deci od kancera i retkih bolesti.

Na humanitarnom koncertu u Bijeljini nastupao je Okestar harmonika "Aleksa Šantić" iz Ugljevika, Plesni studio "101" iz Bijeljine, KUD "Prva iskra" Barič, KUD "Lazarica" Batković, Fitnes klub "Impuls" iz Obrenovca, KUD "Stubline" iz Stublina i KUD "Dvorovi" iz Dvorova.

Pogledajte više