NOVI BILBORD: Podrška Vulinu i iz Srebrenice

Novosti online 20. 07. 2023. u 22:37

POSLE Romanije, Pala, Rogatice i Višegrada stigla je podrška direktoru BIA-e Aleksandru Vulinu i iz Srebrenice sa porukom “Podrška za brata, tvoja Srebrenica”

Foto: Ž. Knežević

Bilbordi podrške koji su prvo osvanuli na Romaniji i Palama, a kasnije u Rogatici i Višegradu izazvali su pravu histeriju u federalnom Sarajevu. Po društvenim mrežama pozivalo se na napade i uništavanje bilborda, ali reklo bi se da su “hrabri” izostali i da do danas bilbordi stoje bezbedno na teritoriji Republike Srpske.

Federalna histerija nastupila je i nakon poziva direktora BIA-e da protjerane najbolje srpske studentkinje nastave svoje akademsko školovanje u Beogradu.

Studentkinje Fakulteta kriminalistike, kriminologije i bezbednosnih studija Univerziteta u Sarajevu Valentina Vujičić i Slađana Todić, optužene da su na društvenim mrežama “srbovale”  i širile tzv.međunacionalnu mržnju, što su obe 

<p>Generalni direktor „Sarajevo-gas“ Nedeljko Elek rekao je da će, na poziv direktora Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) Srbije Aleksandra Vulina, njih dve studiranje nastaviti na Akademiji za nacionalnu bezbednost u Beogradu.

„Slađana i Valentina biće stipendiste države Srbije i biće im obezbjeđen smještaj u studentskom domu, dok će ostatak finansijskih troškova studija snositi preduzeće Sarajevo- gas“- rekao je Elek na konferenciji za novinare, koje je zajedno sa dve studentkinje održao u Istočnom Sarajevu.

Podsećamo da su Sjedinjene Američke Države uvele sankcije Aleksandru Vulinu, optuživši ga da podržava tzv. ruski “maligni” uticaj, te za veze s krijumčarima oružja i narkotika.

Tužiteljstvo Srbije za organizovani kriminal objavilo je da će od pravosudnih institucija SAD zatražiti dodatne informacije o razlozima sankcija uvedenih šefu sigurnosne agencije (BIA) Aleksandru Vulinu, do danas ih nisu dobile.

Podršku Vulinu pružili su  predsednici Srbije i Republike Srpske Aleksandar Vučić i Milorad Dodik, kao i većina načelnika i gradonačelnika Srpske ocenivši da su samo dokazane srpske patriote na “crnoj listi” SAD.

Pogledajte više