TREBINJE FINANSIRA PROJEKTE ZA MLADE: Podrška grada omladinskom aktivizmu

D.Curać 13. 07. 2023. u 10:00

GRAD Trebinje potpisao je ugovore o fininsiranju projekata sa 10 organizacija koja se bave pitanjima mladih, kojima je ukupno raspoređeno 17.000 KM iz budžeta grada Trebinja.

D. Curać

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić kaže da je zadovoljon brojem prijavljenih udruženja, odnosno aktivizmom organizacija kada su u pitanju projekti za mlade ljude.

- S obzirom da znate kako udruženja funkcionišu, da je to pretežno entuzijazam ljudi i volonterski rad, zadovoljni smo prijavama i učešćem. Smatramo da je to veoma značajno i da iziskuje njihov trud, ali isto tako smatramo da sredstva nisu beznačajna - rekao je Ćurić.

Udruženje građana "Zeleni jug" sredstva dobijena od grada Trebinja usmeriće za podizanje ekološke svesti kod mališana.

- Potpisali smo ugovor za jedan mini projekat koji se zove "Za više kiseonika i dublji hlad". Ideja je da u najmanje tri predškolske ustanove organizujemo mini ekološku radionicu, posadimo određni broj drveća, jednostavo da provedemo par dana sa decom i upoznamo ih šta je to ekologija i zašto je značajna - rekao je Drago Petković iz UG "Zeleni jug" Trebinje.

Naknadne prijave

U GRADSKOJ upravi Trebinje naveli su i da ovim konkursom nije završena podrška omladinskim organizacijama, odnosno da će podržati projekte i onih organizacija koja se naknadno prijave ukoliko budu ispunjavali određene uslove.

I Udruženje građana "Lirart" svoj projekat namenilo je najmlađim Trebinjcima i muzičkim radionicama.

- Sam projekat podrazumeva niz muzičkih radionica za decu predškolskog, školskog i nižeškolskog uzrasta, na javnim lokalitetima u gradu. Zaista smo srećni da živimo u jednom prelepom ambijentu i otvara se mnogo prostora za takve aktivnosti - kaže Milisav Sukonjica, predsednik "Lirarta".

Pogledajte više