STANOVI PORODICAMA HEROJA: U Ugljeviku uručena rešenja o dodeli pet nekretnina

Vladimir Mitrić 20. 06. 2023. u 00:00

MINISTAR rada i boračko-invalidske zaštite RS Danijel Egić i načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić uručili su rešenja o dodeli stanova u ovoj podmajevičkoj opštini za četiri porodice poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima.

Foto: V.Mitric

Prema rečima Egića, lokalne zajednice obezbeđuju infrastrukturu i dozvole, a Vlada RS finansira izgradnju.

- Resorno ministarstvo će se usredsrediti na to da se poboljša stanje u boračkoj populaciji, porodicama poginulih i ratnim vojnim invalidima. Mislim da iz dana u dan postižemo određene rezultate i da vidimo zadovoljstvo kod ljudi na terenu kada se završe akcije poput ove kada smo dodelili pet stanova u Ugljeviku za boračku populaciju - rekao je Egić.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić ističe da ova opština prednjači u rešavanju stambenog pitanja porodica poginulih boraca i invalida rata u odnosu na druge lokalne zajednice u RS.

Gordanin siguran dom

GORDANA Radovanović juče je Ugljeviku dobila rešenje o dodeli stana. Ona je dete poginulog borca, nema ni drugog roditelja, nema nikakvu nepokretnost.

- Ovo je jedini sigurni dom za mene - kaže Gordana.

- Na ovaj način brinemo o porodicama onih čiji su članovi dali najviše za Srpsku, a koji su doprineli da danas živimo na ovim prostorima u miru i slobodi. Naša je dužnost i obaveza da izrazimo i zahvalnost i poštovanje porodicama poginulih, a svakako i da ih pomažemo u skladu sa svojim mogućnostima - rekao je Perić.

Prema njegovim rečima, u Ugljeviku je do sada obezbeđeno 180 stambenih jedinica za boračku populaciju.

Pogledajte više