POHOD SVETOM VASILIJU ZA MAGDALENIN OSMEH: Miličević i Vuković iz Istočnog Sarajeva pešačili na poklonjenje do Ostroga

M. REGOJE 24. 05. 2023. u 17:10

SINIŠA Miličević i Nenad Vuković iz Istočnog Sarajeva vratili su se kući nakon humanitarnog pohoda do manastira Ostrog, na koji su se uputili sa ciljem da pomognu lečenje osmogodišnje Magdalene Vlaški iz Trnova.

Privatna arhiva

Oni su, po povratku, uplatili oko 2.200 KM, koliko su tokom pešačenja prikupili.

Ovi humani ljudi su, podstaknuti željom da doprinesu sakupljanju novca potrebnog za lečenje Magdalene, kojoj je potrebno 300.000 evra za lečenje nakon operacije mozga, u ponedeljak, 15. maja, krenuli na poklonjenje Svetom Vasiliju Ostroškom.

- Sa verom i uzbuđenjem smo se približavali manastiru Ostrog, gde smo se, slava Bogu i Svetitelju, uspeli uoči večernje službe. Poklonili smo se svecu, gde je sveštenomonah pročitao molitvu za zdravlje male Magdalene - istakao je Miličević.

On je naglasio da ih je nakon toga ugostio i iguman ostroški Sergije sa bratijom, koji su ih ispratili kasno uveče, uz darove i sa blagoslovima i molitvama za zdravlje devojčice Magdalene i njihovih porodica.

Otvoren žiro račun

SVAKO ko želi da pomogne Magdaleni, može uplatiti novac na žiro račun koji je otvoren za tu namenu. Uplate na račun mogu se izvršiti i na broj 552-000-197-565-8815 u Adiko banci na ime Zorica Dursun, Trg Srđana Kneževića 8, 71220 Trnovo.

Za put nisu ni od koga tražili materijalnu podršku, već su odlučili da se odreknu svega što im nije neophodno tokom hodočašća, pa su poneli samo osnovno od hrane i odeće.

Uprkos lošem vremenu, kiši koja je prvih dana skoro neprestano padala, Siniša i Nenad ni u jednom trenutku nisu pomišljali da odustanu.

- Nadamo se i verujemo da je Gospod putem našeg Svetog Vasilija Ostroškog primio naš prinos i molitvu da Magdalena Vlaški bude izlečena i da je naše hodočašće podstaklo na sakupljanje preko potrebnog novca - ističu ovi hrabri ljudi.

Podsećamo, osmogodišnja Magdalena boluje od maligne bolesti i trenutno je na lečenju u Kliničkom centru Srbije u Beogradu, nakon čega bi lečenje trebalo da nastavi u inostranstvu.

Pogledajte više