VELIKA ULAGANJA U UGLJEVIKU: 15 miliona KM za ovu podmajevičku opštinu

Vladimir Mitrić 04. 05. 2023. u 18:25

NAČELNIK opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je da će se u naredne dve godine uložiti 15 miliona KM u kapitalna ulaganja u ovoj podmajevičkoj opštini.

foto V.Mitrić

- Iz kreditnog zaduženja obezbediće se 5,5 miliona KM a ostale pare  ćemo  dobiti iz tekućih prihoda opštine - rekao je Perić nakon današnjeg redovnog skupštinskog zasedanja opštine Ugljevik.

Perić je istakao da će se raditi značajni projekti kojim će se poboljšati kvalitet života sugrađana.

- Radićemo na poboljšanju sistema grejanja, nastavićemo dalju izgradnju šetališta koritom reke Janje, izgradićemo novi Dečji vrtić, kao i putnu infrastrukturu i druge projekte - naveo je Perić.

Odbornici su podržali izveštaj o radu načelnika opštine i opštinske uprave kao i izveštaj o radu Skupštine opštine Ugljevik i skupštinskih komisija za 2022 godinu.

Predsednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić izrazio je zadovoljstvo jer će se u narednom periodu raditi brojni projekti.

- Doneta je odluka o promeni urbanističkog plana Ugljevika jer je u planu da se u saradnji sa “Putevima RS” gradi kružni tok na magistralnom putu. Imamo idejno rešenje za ovaj projekat - rekao je Lazić.

Na zasedanju usvojen je predlog odluke o dugoročnom zaduženju opštine Ugljevik u iznosu od 7 miliona KM i predlog rešenja o davanju saglasnosti na cene komunalnih usluga kojom će usluge biti uvećane za 15 odsto.

Pogledajte više