HUMANI I POŽRTVOVANI: Vatrogasci iz Ugljevika dve decenije postojanja obeležili i davalaštvom krvi

Vladimir Mitrić 21. 04. 2023. u 20:18

VATROGASNA jedinica Opštine Ugljevik povodom dve decenije postojanja i rada ugostila je predstavnike vatrogasnih jedinica iz cele Srpske i Udruženje profesionalnih vatrgasaca spacilaca Republike Srpske.

Foto V Mitrić

Vatrogasci su  tim povodom organizovali akciju dobrovoljnog davalaštva krvi u kojoj je dobijena 51 doza te dragocene tečnosti. Komandir smene ugljevičkih vatrogasaca Branislav Todorović, u ime domaćina, zahvalio je svima koji su danas ovu humanitarnu akciju a koji su boravili u ovoj podmajevičkoj opštini.

- Nadam se da će ova humanitarna akcija prerasti u tradiciju - rekao je Todorović i naveo da Vatrogasna jednica opštine Ugljevik broji 30 vatrogasaca.

Vatrogasce je posetio načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić sa saradnicima.

Perić je izrazio zahvalnost organizatorima  akcije, Službi za transfuzijsku medicinu Bijeljina, dobrovoljnim davaocima krvi, a gostima poželio dobrodošlicu.

- Vatrogasci su humani, a brinu o određenoj vrsti naše bezbednosti, to su pokazali nebrojeno puta do sada. Zahvalan sam svim pripadnicima Vatrogasne jedinice opštine Ugljevik na svemu što čine za sugrađane naše  i celog kraja-rekao je Perić.

Perić  je rekao da je  sa predstavnicima vatrogasnih jednica iz opština Republike Srpske dogovoreno da u narednom periodu Ugljevik bude domaćin pokaznih vežbi vatrogasaca.

Pogledajte više