"HUMANITARAC" POZVAO NA ZATIRANJE SVEGA SRPSKOG Predsednik Udruženja ratnih zarobljenika iz Dervente dobio jezivo pismo

Nevena Bunić 12. 04. 2023. u 14:10

PREDSEDNIK humanitarne organizacije "Merhamet" iz Dervente Emir Zećo ispitan je u policiji zbog sumnje da je predsedniku lokalnog Udruženja ratnih zarobljenika Dragi Kneževiću poslao pismo pretećeg sadžaja u kome vređa njega, zvaničnike Srpske, i sve što je srpsko.

Foto: Fejsbuk/Merhamet Derventa

Knežević je u poštanskom sandučetu 6. aprila pronašao pismo u kome su na nekoliko strana bile ispisane najcrnje uvrede na račun Srba. Na tri stranice punih psovki i nacionalističkih uvreda između ostalog se navodi da su Srbi ubijali Srbe u Derventi i Brodu, da za zločine u Sijekovcu nisu odgovorne hrvatske i muslimankse snage, jer su, kako se navodi, porodice Zečević i Milošević bile u sukobu i da su se između sebe sami poubijali!? Na kraju autor pisma poručuje Kneževiću da želi da mu se zatre seme, kao i predsedniku RS Miloradu Dodiku, gradonačelniku Dervente Miloradu Simiću i svemu srpskom.

- Drago, tebi i svima vama Srbima sa područja Dervente, koji ste nam rat dovukli u naše naselje, j****o seme i pleme četničko, i dabogda vas na ovim područjima ne bilo devet vekova, na čelu sa Dodikom i Simićem - navedeno je u pismu.

Policija je reagovala ubrzo nakon prijave. Iako pismo nije bilo potpisano, Knežević je istražiteljima rekao da sumnja na Zeću. On je priveden i ispitan u policijskoj stanici.

- E. Z. iz Dervente osumnjičen je da je u poštansko sanduče D. K. ostavio pismo sa uvredljivim i ponižavajućim sadržajem u kojem se nacionalno vređaju on, srpski narod i funkcioneri RS - saopšteno je iz policije.

PRIZNAO, PA NEGIRAO

DRAGO Knežević kaže da je dobio saznanje da je Zećo u policiji prvobitno priznao da je poslao pismo, a nakon izvesnog vremena negirao, pravdajući se pričom da u to vreme "nije popio lekove". Iz derventskog "Merhameta" se nisu oglašavali o ovom slučaju, kao ni iz krovne organizacije na nivou BiH.

Dodali su da su na osnovu naloga iz Osnovnog suda u ovom gradu pretresli prostorije koje Zećo koristi i tom prilikom oduzeli računare i mobilne telefone koji se dovode u vezu sa krivičnim delom javno izazivanje nasilja i nacionalne mržnje.

Knežević, koji je u ratu preživio najgore strahote u logoru u Derventi, za "Novosti" je rekao da se ne oseća bezbedno nakon svega, i da očekuje da Zećo bude kažnjen.

- Potresen sam, i bojim se šta dalje mogu očekivati. Povod za ovo pismo je moje gostovanje na jednoj televiziji, u kome sam opisao kako su pobijene cele srpske porodice u Derventi, što su činjenice. Istina ga je zabolela - rekao je Knežević.

Kako kaže, Zećo i on su maltene komšije, jer obojica žive u istom mestu, Čardaku, naselju pored Dervente.

- Sramota je da čelnik jedne HO ovako vređa svoje sugrađane i ceo jedan narod. Sumnjam da je povezan sa ekstremističkim bošnjačkim ogranizacijama - kaže Knežević.

Pogledajte više