JELENA TRIIVIĆ NA ČELU NARODNOG FRONTA: Doskorašnji član PDP osniva svoju stranku

S.M.

28. 03. 2023. u 06:00

ONO o čemu se spekulisalo mesecima konačno se i dogodilo, Jelena Trivić, doskorašnja potredsednica PDP, osniva stranku koja će se zvati Narodni front.

Foto: PDP

- Idemo zajedno u formiranje Narodnog fronta, za bolju, uređeniju, pristojniju Srpsku. To je naša obaveza prema onima koji su stvarali otadžbinu, ali i prema budućnosti naše dece - poručila je Jelena Trivić, na svom fejsbuk- profilu.

Jelena Trivić važi već godinama za jednu od najjačih opozicionih karika u Srpskoj, a na proteklim izborima poražena je u trci za funkciju Predsednika RS, gde je izabaran Milorad Dodik.

Sagovornici "Novosti" smatraju da će Trivićeva imati uspeha na političkoj sceni i da bi njena ciljna grupa moglo biti i dosta neopredeljenih glasača.

- Stranka Jelene Trivić ima šansu da ostvari uspeh ukoliko ostane dosledna i beskompromisna u političkoj borbi, bez povlačenja pred daleko nadmoćnijim političkim protivnicima. Ciljna grupa bi mogla biti dosta široka. Jedan deo su svakako grupe i građani nezadovoljni dosadašnjom vlašću, a drugi deo su oni koji su razočarani učinkom opozicije. Ako uspe da motiviše deo iz mase apstinenata ostvariće uspeh. Ako pak privuče i aktivne političare, onda joj je neuspeh zagarantovan - smatra Tanja Topić, politički analitičar.

PROVERA NA LOKALNIM IZBORIMA

VELIZAR Antić kaže da se prva provera snage NF Trivićeve očekuje za godinu i po, na lokalnim izborima.

- To će biti vrlo dobar presek stanja za novu partiju Jelene Trivić i videćemo na kakvom je putu - kaže Antić.

S druge strane Velizar Antić, politički analitičar smatra da joj snagu daje činjenica da je na prošlim izborima osvojila veoma veliki broj glasova.

Jedno od pitanja koje postavljaju, kako kaže i Antić i njeni sledbenici je da li će Trivićeva, sa svojom strankom, ponoviti takav izborni rezulatat.

- Trivićevu su na prošlim izborima podržale sve opozicione partije, pokreti, udruženja i obični ljudi - kaže Antić.

Pogledajte više