BAKIROVI ZADOJENI MRŽNJOM VREĐAJU SRPSKE POLITIČARE I DODIKA POREDE SA HITLEROM: Ne prezaju ni od vređanja Vučića

S. MIŠLjENOVIĆ 14. 03. 2023. u 08:30

STAVOVI koje iznosi Šemsudin Mehmedović, poslanik SDA, u kojima delovanje predsednika RS Milorad Dodika i predsednika Srbije Aleksandra Vučića pokušava da uporedi sa Hitlerom, je dokaz da je bošnjačka politika bez političkih i pravnih argumenata, i da joj ostaje da se služi lažima, iskrivljuje istorijske činjenice i da pokušava zavaditi Srpsku i Srbiju, poruka je političara iz RS.

Bakir Izetbegović, Foto SDA

Poslanik SDA Mehmedović je između ostalog optužio srpske političare da preko Zakona o imovini žele kao Hitler da otimaju imovinu, a da kroz ustavne izmene i uvođenje formulacije srpski član PBiH, otvaraju vrata za raspisivanje referenduma o samostalnosti Srpske.

- Kakva je veza između Hitlera i Vučića i Dodika jasno je u ovih nekoliko opaski - naveo je Mehmedović.

Mehmedović koji se, opterećen stavovima koji nemaju realno uporište, gubitkom vlasti i moći, očito izgubio i počeo da povezuje nepovezivo i bez ustezanja plasira laži i širi mržnju, kaže Snježana Novaković Bursać, srpski delegat u Domu naroda PBiH.

- A koji to efekat žele Mehmedović i slični kada povezuju Vučića i Hitlera, kada optužuju Srbiju da je inspirisala Hitlera i da je povela četiri rata u 20. veku?! Zar nemoć u pronalasku pravnih argumenata po pitanju državne imovine može da navede nekoga da to izgovara za Srbiju i da ovako iskrivljuje istorijske činjenice? - poručila je Novaković Bursać.

KRIVI I ZA RATNE SUKOBE!

ŠEMSUDIN Mehemdović je napisao za Srbiju da "nema te zemlje na Balkanu koja je iz želje za pljačkom iz Beograda pokrenula i vodila jedan svetski i četiri balkanska rata i inspirisala Hitlera za program besomučnog naoružavanja i potom vojne napade na uspavane susede koji je doveo do ponovnog svetskog sukoba i Holokousta kojem je Srbija dala zapažen "doprinos".

Osokoljen otimanjem srpske imovine po Sarajevu, Mehmedović je umislio da je vidoviti prorok, pa priča o politici na Balkanu.Sve češće je u najavi raspad BiH i to kao posledica politike tzv. međunarodne zajednice i bošnjaka poput Mehmedovića, izjavila je Sanja Vulić, šef Kluba poslanika SNSD u PBiH.

- Ako neko ne bi trebalo da pominje Hitlera onda je to Mehmedović, jer je on jedan od kreatora ideje da se jednoj sarajevskoj osnovnoj školi dodeli ime brutalnog fašističkog zločinca i Hitlerovog vojnika Mustafe Busuladžića, što je izazvalo šok kod žrtava nacizma i tu se zapravo vidi ko je taj ko sledi i podseća na Hitlera, a to je upravo Mehmedović čije se ideje očigledno ne razlikuju od Hitlerovih, što je na delu i pokazao - poručila je Vulićeva.

Ona kaže da od Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, ako ne možete od pakosti naučiti ništa, bar naučite uvažavati druge, kao što to oni rade.

- Jedino ko otima po BiH su predstavnici SDA - poručila je Vulićeva.

Pogledajte više