SRPSKIM MLADIĆIMA VADILI OČI, ODSECALI GLAVE... Prošlo 30 godina od muslimanskog zločina u naselju Grbavica za koji niko nije odgovarao

Novosti online 08. 03. 2023. u 15:23

U BRČANSKOM naselju Grbavica obeleženo je 30 godina od masakra nad 13 srpskih boraca koji su počinili pripadnici takozvane Armije BiH.

RTRS

Parastosu na mesnom groblju prisustvovali su ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, predsednik Boračke organizacije Srpske Radan Ostojić, kao i predstavnici Srba u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti distrikta, srpskih udruženja proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, te rodbina i prijatelji stradalih vojnika i civila.

Za taj ratni zločin niko nije odgovarao. Jovan Pudić, čijem su sinu Siniši odsecali delove tela, razočaran je u pravosuđe i institucije.

- Ljudima su živima vadili oči, odsecali glave, lomili ruke, noge, rebra, odsecali delove tela i nisu krivi, kako da kažem sada da je meni država dobra, da je sud dobar, ne mogu nikako - rekao je Pudić.

Predsednik BORS-a Ranko Ostojić smatra da je poduhvat međunarodne zajednice i rukovodstva Bošnjaka da se Srbi pokažu kao agresori, a druga dva naroda kao žrtve.

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da građani Grbavice nose težak teret.

- I jednu traumu koja nikada neće prestati biti deo naših osećanja. Dolaskom na ovaj dan i na ovo mesto i odavanje počasti svima želimo da se setimo svih njih, da im odamo najveću pažnju i izrazimo poštovanje i zahvalnost za nesebičnu žrtvu koju su dali - dodao je Đokić.

(RTRS)

Pogledajte više