ZBOG GRADONAČELNIKA BEZ PARA? Sportski klubovi u Semberiji još čekaju 1,4 miliona KM

Vladimir Mitrić 02. 03. 2023. u 13:19

ODBORNIK SNSD-a i član Saveta za sport gradskog parlamenta Goran Janjić izjavio je danas da sportski kolektivi u Bijeljini još nisu dobili novac predviđen pravilnikom o raspođeli para za sport, jer gradonačelnik Ljubiša Petrović opstruiše održavanje sednice Skupštine grada na kojoj 1.4 miliona KM za ove namene treba da , konačno, stigne korisnicima na raspolaganje.

foto:V Mitrić

- U poslednje tri godine budžet za sport grada Bijeljina povećan je za gotovo 500.000 KM i za ovu godinu iznosi 1.400.000 KM, najviše do sada. Međutim, ušli smo u mart, mesec kada uveliko počinju takmičenja, kada su sportskim klubovima najneophodnija sredstva. Sportski klubovi u Semberiji se finansiraju isključivo iz gradskog budžeta i zato je ovakvo stanje neprihvatljivo – rekao je Janjić.

On je naveo da je u esec i po dana, dok je Savet za sport čekao da dobije od gradonačelnika procente za raspodelu sredstava, nekim klubovima nezakonito iz gradskog budžeta isplaćivan novac.

- Desetine hiljada maraka isplaćene su nezakonito određenim klubovima, što se može proveriti i u izvodima objavljenim na internet-sajtu Gradske uprave. Mi smo zahtevali da dobijemo uvid u isplate, ali to se nikada nije dogodilo. Nemam ništa protiv toga da bilo koji sportski klub dobije sredstva, svi mi iz Saveta se i zalažemo za to, ali raspodela mora biti pravedna – istakao je Janjić.

On je naglasio da je u prethodne dve godine bilo više kršenja Pravilnika o raspodeli sredstava za sport od  Gradske uprave i gradonačelnika.

Pogledajte više