PRIZNANJE HUMANOSTI I SPASAVANJU ŽIVOTA: Dodik odlikovao direktora i lekare bijeljinske bolnice „Sveti vračevi“

Vladimir Mitrić 08. 01. 2023. u 22:23

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je profesora dr Zlatka Maksimovića, direktora JZU Bolnica „Sveti Vračevi“ Bijeljina Ordenom časti sa srebrnim zracima Republike Srpske.

foto:v.Mitrić

Povodom obeležavanja Dana Republike, profesor Maksimović je odlikovan „za izuzetne zasluge i doprinos u organizovanju, sprovođenju i pružanju medicinske pomoći, spasavanju ljudskih života, razvoju primarnog, sekundarnog i delom tercijalnog nivoa zdravstvene zaštite u Republici Srpskoj“.
- Hvala predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku na  ovakvom velikom odlikovanju -kaže dr Maksimović. - Ovo priznanje ne doživljavam kao lično meni nego i svim mojim saradnicima, celokupnom timu bijeljinske bolnice za sve što radimo u poslednje vreme.
Odlikovanje takođe obavezuje da i ubuduće radim i više i bolje iposvećenije, a sve u cilju očuvanju zdravlja naših sugrađana.

Ordenom krst milosrđa Republike Srpske odlikovan je profesor dr Lazar Angelkov, subspecijalista kardiologije za naročit doprinos razvoju elektrofiziologije u JZU Bolnici „Sveti Vračevi“ Bijeljina. Profesor Angelkov je zaposlen u bijeljinskoj bolnici već godinu dana.

Ordenom zastave Republike Srpske sa zlatnim vencem predsednik Dodik odlikovao je i profesora dr Sinišu Dučića, specijalistu dečje hirugije i dečje ortopedije, direktora Univerzitetske dečje klinike „Tiršova“ iz Beograda za doprinos u razvoju dečje hirurgije i bijeljinskoj bolnici kao i razvoju ove oblasti zdravstvene zaštite u Republici Srpskoj.

BONUS VIDEO - SJAJAN SNIMAK PALjENjA BADNjAKA U PODGORICI: Veličanstvena scena, hiljade ljudi pred hramom

Pogledajte više