MEĐU UHAPŠENIMA I ĆUKOV OTAC! Akcija SIPA i MUP RS na području Bijeljine protiv narko-klana, pretresi na 13 lokacija

S. M.

28. 12. 2022. u 06:31

PO nalogu Tužilaštva BiH, SIPA i MUP RS na 13 lokacija na području Bijeljine i Ugljevika izveli su juče akciju kodnog imena "Golden", u kojoj je uhapšeno šest osoba zbog sumnje da su duži period činili krivična dela organizovanog kriminala, povezana sa međunarodnim prometom droga, pranjem novca stečenog nezakonitim aktivnostima i druga povezana dela.

SIPA

Prema nezvaničnim informacijama, na meti policije našla se kriminalna grupa na čijem čelu je Zlatan Ćuk, a koji je u bekstvu već duži period. Kako kažu izvori iz istrage, u ovoj akciji su uhapšeni Zlatanov otac Boško Ćuk, Savo N., Siniša P., Željko i Dalibor S. i Radan D.

Iz SIPA je saopšteno da se radi o akciji "Golden", koja se sprovodi po nalogu Suda i Tužilaštva BiH, a ona se realizuje nakon raspakivanja aplikacija "Skaj" i "Anom".

Inače, ime Zlatana Ćuka u javnosti je isplivalo i u predmetu protiv Darka Eleza, koji je bio pod istragom zbog sumnje da je planirao njegovu likvidaciju. Široj javnosti Ćuk je postao poznat i po "kokainskoj žurki", kada je, tokom pandemije virusa korona u vikendici u Suvom Polju kod Bijeljine uhapšen zajedno sa starletom Tijanom Maksimović, zvanom Tijana Ajfon i još 14 osoba. Ali odmah nakon puštanja na slobodu Ćuk je pobegao i od tada je nedostupan organima gonjena.

Zlatan Ćuk važi za osobu blisku "škaljarskom klanu", a njegovo ime pominje se i u optužnici protiv organizovane kriminalne grupe Dalibora Railića, osumnjičene za trgovinu drogom i ubistvo načelnika Sektora kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića.

Pogledajte više