DODIK ODGOVORIO ŠMITU: Mi smo odluke o 9. januaru doneli, mišljenje turista nas ne zanima

Novosti online 24. 12. 2022. u 16:06

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će Republika Srpska obeležavati i slaviti Dan Republike i da će centralna svečanost svake godine biti održavana u drugom gradu, čime se, kako je naveo, želi pokazati da je to integrativni praznik koji predstavlja čitavu Republiku Srpsku.

Milorad Dodik, Foto V. Tripić

Dodik je rekao da oni koji osporavaju praznik Republike Srpske mogu da rade šta hoće, a da će Srpska Dan Republike obeležavati i slaviti, prenosi Srna.

- Da li ga ne podržavaju `turisti` kakav je Šmit, to nas ne zanima. Mi smo naše odluke o tome doneli i 9. januar se ne može pomeriti - rekao je Dodik novinarima.

On je podsetio da će ove godine svečani defile povodom 9. januara biti održan u Istočnom Sarajevu, dok će dan ranije u dvorani "Borik" u Banjaluci biti održana akademija, a nakon toga i prijem koji organizuju institucije Republike Srpske.

Dodik je pozvao građane Istočnog Sarajeva i goste da 9. januara u tom gradu prisustvuju defileu bezbednosnih i nevladinih organizacija povodom obeležavanja Dana Republike Srpske.

Pogledajte više