"POSLEDNJI TRZAJI" PORAŽENIH: Najveći gubitnici Bakir Izetbegović i Željko Komšić vraćaju ratnu retoriku

Novosti online 13. 12. 2022. u 15:42

PREDSEDNIK Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je da najveći izborni politički gubitnici Bakir Izetbegović i Željko Komšić ponovo pokušavaju da vraćaju ratnu retoriku i preko šefa Misije BiH pri UN Svena Alkalaja.

Foto D. Gavrić

- To su poslednji trzaji onih koji su stalno insistirali na podelama naroda, diskriminaciji Republike Srpske, nazivanju Srba genocidnim i na jednostranoj slici rata - istakao je Stevandić u reagovanju na obraćanje Alkalaja na sesiji u Savetu bezbednosti u Njujorku, povodom Izveštaja Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove.

On je za Srnu napomenuo da je na isti način protiv Republike Srpske radio i Haris Silajdžić, te istakao da će Republika Srpska politički, a i fizički, nadživeti i Alkalaja.

Nenad Stevandić, Foto D. Gavrić

Obraćanje šefa Misije BiH pri UN Svena Alkalaja na sesiji u Savetu bezbednosti u Njujorku povodom Izveštaja Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove nije dobilo konsenzus u Predsedništvu BiH.

U Kabinetu srpskog člana i predsedavajuće Predsedništva BiH Željke Cvijanović Srni je ranije rečeno da je govor Alkalaja povodom Izveštaja Rezidualnog mehanizma iz Haga neprihvatljiv i manipulativan, jer činjenično i terminološki ne odražava stvarno stanje.

Iz Kabineta su naglasili da Alkalajevo obraćanje predstavlja percepciju samo jednog naroda kako o ratnim događajima, tako i u procesima u okviru dejtonske BiH. 

Pogledajte više