"SVI U SRPSKOJ SMO UZ SRBE SA KiM": Podrška za porodicu vinara Srđana Petrovića iz Velike Hoče

Novosti online 09. 12. 2022. u 20:18

PREDSTAVNICI vinarija iz Trebinja i gradonačelnik tog grada prvi su se odazvali pozivu predsednika Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banjaluke, Milorada Arlova, da pomognu porodici Srđana Petrovića iz Velike Hoče, kome je policija samoproglašenog Kosova zaplenila 42 hiljade litara vina.

foto instagram

Svi trebinjski vinari jednoglasni su da pomognu i pokažu solidarnost kolegi, kome je naneta velika materijalna šteta i narušen mir, preneo je RTRS.

Porodični posao vinara, Srđan Petrović iz Velike Hoče dug jedan vek, nestao je u trenu kada mu je policija samoproglašenog Kosova otuđila 42 hiljade litara vina. Mukotrpnim radom i višedecenijskim ulaganjima časno je izdržavao i hranio svoju porodicu.

Koliko je potrebno napora i znoja, da bi se održao posao i porodična tradicija znaju trebinjski vinari, koji su pružili podršku Petroviću.

- Svi u Republici Srpskoj smo uz Srbe sa KiM, trudićemo se da im pomognemo koliko god budemo mogli. Zato smo i danas ovde da iznađemo rešenja i načine kako pomoći onima kojima je nepravda učinjena - izjavio je gradonačelnik Trebinja Mirko Đurić.

- Stupili smo u kontakt gospodinom Petrovićem, on želi da do kraja godine dođe u Trebinje - kazao je Đurić, dodajući da će tada biti izdefinisan način na koji način može da se pomogne.

Podsećamo, policija samoproglašenog Kosova sa dugim cevima upala je u vinariju Petrovića i zaplenila 42 hiljade litara vina. Srđan i njegove komšije bez obzira na pritiske, neće sa svojih vekovnih ognjišta.

Pogledajte više