MESTO ZA 200 MALIŠANA: Potpisan ugovor između Eparhije i Bijeljine o zakupu objekta za novi vrtić

V. Mitrić

22. 11. 2022. u 20:27

EPISKOP zvorničko-tuzlanski Fotije i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović su potpisali ugovor o desetogodišnjem zakupu zdanja pored Saborne crkve u Bijeljini za potrebe Javne ustanove Dečji vrtić „Čika Jova Zmaj“.

Foto:V Mitrić

Novi vrtić će nositi ime „Đurđevak“, a zauzimaće površinu od 943 metara kvadratnih, uz 1567 metara kvadratni okolnog zemljišta.

Vrtića će da opremi Grad Bijeljina, a najkasnije do početka naredne školske godine taj prostor će postati mesto za vaspitavanje i obrazovanje za više dve stotine mališana predškolskog uzrasta.

- Postoje liste čekanja na upis u „Čika Jovu“, što naši najmlađi sugrađani ne zaslužuju, kao ni njihove porodice. Ovo je veliki dan za naš grad i dugujemo veliku zahvalnost episkopu Fotiju i Eparhiji zvorničko-tuzlanskoj, jer su nam pomogli da ešimo problem nedovoljno mjesta za decu u najvećem vrtiću u Bijeljini. Zgrada koju smo zakupili u potpunosti odgovara potrebama vrtića i sigurni smo da će u njoj deca i vaspitači biti zadovoljni uslovima – kaže gradonačelnik Petrović.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pogledajte više