SARADNJA ŠIRI ZNANJA: Poseta čelnika čuvene švajcarske bolnice bijeljinskoj ustanovi

V. M. 22. 11. 2022. u 09:35

DIREKTOR projekta za Odeljenje za tropsku i humanitarnu medicinu Univerzitetske bolnice u Ženevi Thomas Vogel, zdravstveni ekonomista i specijalista za javno zdravlje posetio je d bijeljinsku bolnicu. Koga je, sa saradnicima, profesor dr Zlatko Maksimović, upoznao sa organizacijom ove ustanove.

foto:V-Mitrić

Na zajedničkom sastanku, gosti i domaćini razmatrali modalitete buduće saradnje švajcarske Unverzitetske klinike i  bolnice u Bijeljini.

- Mi iz bijeljinske bolnice, koja je jedina iz BiH članica Međunarodne bolničke federacije - IHF, planiramo saradnju sa mnogim zdravstvenimustanovama širom sveta, a Ženevska Univerzitetska klinika (HUG), gde je i sjedište glavne kancelarije IHF-a i koja broji više pd 13.000 zaposlenih, je mesto gde se može puno viđeti i naučiti kaže profesor dr Maksimović.

Nakon obilaska odeljenja, službi, operacionog bloka, angio sale i urgentnog bloka, Vogel je rekao da je veoma zadovoljan onim što je video u ovdašnjoj ustanovi.

Ovako treba da izgleda jedna moderna bolnica i na tome vam čestitam.

Koliko sam imao prilike da vidim, poseduje savremenu medicinsku opremu,ima dovoljno zaposlenih a i nakon 10 godina, bolnica izgleda kao nova, zahvaljujući dobrom rukovođenju – istakao je Vogel.

  U delegaciji je bio i Eldin Fišeković, menadžer projekta jačanja sestrinstva u BiH.

Pogledajte više