ČESTITKE UZ ŽELJE DA POSTANU GRAD: Ugljevik juče nizom svečanosti obeležio svoju slavu, Svetu Petku Paraskevu

V. Mitrić

28. 10. 2022. u 07:47

EPISKOP zvorničko-tuzlanski Fotije je tokom svečanosti povodom krsne slave Ugljevika, Svete Petke Paraskeve - poželeo da ova podmajevička opština napreduje u svakom smislu, podsećajući da ju je SPC proglasila namesništvom Eparhije u kojem je duhovni centar, pa sada treba da ide i ka svetovnom prosperitetu, te postane grad.

Foto V. Mitrić

A, svečanosti u Ugljeviku su počele upravo svetom arhijerejskom liturgijom u hramu Svete Petke Paraskeve, čija je ovo takođe slava, litija je prošla centralnim ulicama, a potom je ispred zgrade Opštine, tradicionalno, prelomljen slavski kolač.

Načelnik Vasilije Perić je, čestitajući sugrađanima praznik, poželeo da Ugljevik uvek bude u vrhu, ne samo u RS i BiH, te episkopu Fotiju zahvalio na lepim željama - darovavši mu ikonu Gospoda Isusa Hrista.

Slavi su prisustvovali još pomoćnik vojnog atašea u Ambasadi Ruske Federacije u BiH Sergej Kuklev, župan Kidričeva u Sloveniji Anton Leskovar, delegacija Kavadaraca iz Severne Makedonije, te načelnik Opštine u Loparama Rado Savić.

Pogledajte više