CIK BiH: Utvrđeni rezultati,osim za predsednika i potpredsednike RS

Tanjug

22. 10. 2022. u 22:34

CENTRALNA izborna komisija BiH utvrdila je danas rezultate opštih izbora u BiH za sve nivoe, osim za predsednika i potpredsednike Republike Srpske, saopšteno je iz ove komisije.

Foto Nezavisne novine

Utvrđeni su rezultati za Predsedništvo BiH, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, Narodnu skupštinu Republike Srpske i skupštine kantona u FBiH, prenela je Srna.

Iz CIK-a BiH je saopšteno da će rezultati izbora za predsednika i potpredsednike Republike Srpske biti utvrđeni kada se steknu uslovi i napominje da Glavni centar za brojanje nije okončao aktivnosti po naredbi CIK-a BiH od 10. oktobra.

Odluka o utvrđivanju i objavljivanju rezultata opštih izbora u BiH, kako se navodi, stupa na snagu danom donošenja i biće objavljena, kao i utvrđeni rezultati, na internet stranici CIK-a "'www.izbori.ba" i smatraće se da je danom objave dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu.

Sutra, u ponedeljak i utorak, odnosno 23, 24. i 25. oktobra do ponoći, moguće je podnošenje zahteva za ponovno brojanje glasačkih listića.

Protiv odluke o utvrđivanju i objavljivanju rezultata opštih izbora u BiH, u skladu sa Izbornim zakonom BiH, može se putem CIK-a BiH podneti žalba Apelacionom odeljenju Suda BiH u roku od dva dana od dana objave odluke na veb stranici CIK-a, dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

PONOSAN SAM NA SVE ŠTO STE URADILI: Predsednik Vučić na proslavi 14 godina SNS u Leskovcu

Pogledajte više