PRIVELI ŠEST DILERA: Trebinjska policija sprovela akciju kodnog naziva "Strač"

D. CURAĆ

12. 10. 2022. u 06:21

NA području Policijske uprave Trebinje sprovedena je akcija kodnog naziva"Strač", prilikom koje je izvršen pretres sedam lokacija, a šest osoba je privedeno, dok se za još jednom traga.

Foto PU Trebinje

Kako navode u PU Trebinje, akcija "Strač" sprovedena je sa namerom suzbijanja opojnih droga na ulicama Trebinja, a pronađeno je više vrsta narkotika.

- Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Trebinju, izvršeni su pretresi na sedam lokacija i slobode je lišeno šest lica, a za jednim se traga. Tokom sprovođenja akcije zaplenjena su 782 grama hašiša, 469 grama spida i jedan kilogram nepoznate prškaste materije za koju će naknadnim veštačenjem biti utvrđeno da li se radi o drogi ili nekoj drugoj materiji koja se meša sa opojnim drogama radi povećanja ukupne mase - rekao je Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje.

Foto PU Trebinje

Pored toga pronađeni su i drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim delom.

- Pronađen su aparat za vakumiranje, najlonske vakuum kese i medicinski špric od pet mililitara u kom se nalazila manja količina žute tečnosti koja asocira na amfetaminsko ulje, manja količina zeljaste biljne materije koja asocira na marihuanu, metalna mrvilica, mobilni telefoni i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim delom - dodao je Laketa.

Siniša Laketa, Foto PU Trebinje

POZNATI

KAKO su naveli u Policijskoj upravi Trebinje, uhapšena lica odranije su poznata po vršenju krivičnih dela.

Pogledajte više