LEČIĆE SRCE KAO U SVETU: Kardiohirurgija UKC u Banjaluci biće otvorena 11. septembra

S. M.

29. 08. 2022. u 06:30

OTVARANjE Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci je istorijski iskorak koji je nedostajao zdravstvu Republike Srpske i time ćemo pružiti kompetnu uslugu našem stanovništvu, izjavio je doktor Nikola Šobot, načelnik Klinike za kardiohirurgiju UKC Republike Srpske.

Klinika UKC RS, D. Pozderović

On je pozvao sve zainteresovane da dođu na svečano otvaranje klinike koje je zakazano za 11. septembar u 12.00 na platou UKC RS i tom prilikom moći će i da obiđu prostorije nove klinike.

Šobot je je istakao da je ponosan na ovu kliniku koja je nastala nesebičnim zalaganjem, trudom i odricanjem svih zaposlenih na UKC.

- Koncept Klinike za kardiohirurgiju inicirao je direktor UKC Vlado Đajić, a dobio je veliku podršku Vlade RS - rekao je Šobot.

Nikola Šobot, Foto RTRS

On je napomenuo da je ova klinika bila neophodna jer su oko 50 odsto pacijenata kardiovaskularni bolesnici koje treba adekvatno zbrinuti.

- U ovoj klinici ćemo im pružiti kompletnu uslugu. Ali, moram napomenuti da smo unazad tri meseca u ovoj klinici uspešno izveli već 40 operativnih zahvata u vrhunski opremljenim salama i sa najboljim hirurzima - istakao je dr Šobot.

Klinika će imati četiri operacione sale (grudna, vaskularna, te dve kardiohirurške sale), te svih potrebnih pratećih ambulanti i prostora za pripremu i oporavak pacijenata. Intenzivna nega broji šest kreveta, a Odeljenje 13 kreveta.

JUŽNO KRILO

ŠOBOT je dodao da je Kardiohirurgija smeštena u objektu Južno krilo UKC RS na prvom spratu i prostire se na površini od oko 1.500 metara

Pogledajte više