PAO I SLUŽBENIK OBA: Nastavak akcije MUP RS "Transporter" u Banjaluci i Gradiški

S. M.

10. 08. 2022. u 06:47

PRIPADNICI MUP RS uhapsili su juče četiri osobe na području Banjaluke i Gradiške u sklopu nastavka akcije "Transporter", koja je izvedena sredinom novembra prošle godine.

Privođenje osumnjičenih, Foto S. Mišljenović

Prema nezvaničnim informacijama, lisice na ruke stavljene su Srđanu Rađeviću (22), Robertu Radoniću (53), Milošu Lukajiću (33) i Davorinu Popoviću (42).

Radonić je, inače, zaposlen u Obaveštajno-bezbednosnoj agenciji BiH (OBA BiH), a Lukajić u Graničnoj policiji BiH. Srđan Rađević je sin Saše Rađevića, koji je ranije uhapšen u akciji "Transporter", u okviru koje je "pao" i Petar Dukić, kod koga je nađeno 300 kilograma skanka. Upravo je uhapšeni Davorin Popović bio zaposlen u Dukićevom "Master autu".

Siniša Kostrešević, direktor Policije RS, potvrdio je da pripadnici MUP RS sprovode nastavak akcije "Transporter" na području Gradiške. Kostrešević je naveo da se akcija sprovodi u saradnji sa Tužilaštvom BiH.

Oduzeta droga, Foto MUP RS

Iz MUP RS je saopšteno da su slobode lišeni M. L., R. R., S. R. i D. P. zbog sumnje da su u proteklom periodu kao članovi organizovane kriminalne grupe izvršili krivična dela organizovani kriminal, neovlašćeni promet droga, nedozvoljeni promet akciznih proizvoda, odavanje tajnih podataka i zloupotrebu položaja ili ovlašćenja.

- U toku su pretresi lokacija koje koriste osumnjičena lica, a nakon kriminalističke obrade biće sprovedeni u Tužilaštvo BiH - saopšteno je iz MUP RS.

ZAPLENA

U AKCIJI "Transporter" u novembru prošle godine zaplenjeno je 303 kilograma marihuane i 56 kilograma kokaina. Tada je uhapšeno više osoba zbog sumnje da su se kao organizovana kriminalna grupa bavile međunarodnim krijumčarenjem marihuane i kokaina.

Pogledajte više