DOJAVE O BOMBAMA ŠIROM HERCEGOVINE: Učenici i nastavnici vraćeni kućama dok policija ne obavi uviđaj

D.Curać 01. 06. 2022. u 10:51

JUTROS negde iza tri časa u skoro sve osnovne i srednje škole u istočnoj Hercegovini putem elektronske pošte stigle su dojave o podmenutim bombama.

Foto: D. C.

Učenici i nastavnici vraćeni su kućama dok policija ne obavi protivdiverzione preglede, a tamo gde je izvršen uviđaj nastava je nastavljena.

- Negde iza tri časa dojave su stigle u sve naše škole u Hercegovini u neželjenu poštu, a odmah kada smo pročitali sve je prijavljeno policiji i nastava je obustavljena. Policija obavlja svoj deo posla, u nekim školama već je završen uviđaj i nastava je ponovo počela – istakao je Milorad Nadeždin, predsednik Aktiva osnovnih škola regije Hercegovine.

Foto: D. C.

Mišo Pešić, direktor Gimnazije „Jovan Dučić“ Trebinje, prvi je u jutarnjim časovima obavestio policiju o pošti koja je stigla u obrazovne ustanove.

- Oko šest časova prilikom pripremanja za posao video sam na telefonu dojavu o bombama i odmah sam pozvao pripadnike policije. Škola je odmah obezbeđena, đaci i nastavnici su vraćeni kućama, a nakon uviđaja dobili smo potvrdu da je sve u redu – naglasio je Pešić.

Dojave o bombama primljene su u školama u Banjaluci, Derventi, Novom Gradu, Prijedoru, Petrovu, Doboju i Kostajnici.

Podsetimo, pripadnici Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv terorizma, u saradnji sa Policijskom upravom u Zrenjaninu i Tužilaštvom za organizovani kriminal, rasvetlili su lažne dojave o postavljenim bombama u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić” u Zrenjaninu, iza kojih stoji maloletnik iz ovog mesta.

Policija je utvrdila da je on u više navrata tokom maja ove godine slao lažne dojave putem mejlova navedenoj školi, kao i jednom sportskom centru u Zrenjaninu.

Policija je obavila razgovor sa maloletnikom u prisustvu njegovih roditelja i o događaju je obavestila Centar za socijalni rad u Zrenjaninu.

Pogledajte više