RADUJU I DARUJU: Nedelja Crvenog krsta u Zvorniku

V.Mitrić

17. 05. 2022. u 00:03

NEDELjA Crvenog krsta upravo je okončana u Zvorniku, a organizovali su je predsednik i sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta grada kraj Drine Dejan Galić i Dana Mićić, sa ovdašnjom „armijom“ volontera.

Foto: V.M.

Jedna od akcija je poseta Dečjem vrtiću „Naša radost“, gde su mališane obradovali  i darovali im igračke, bojanke i slatkiše. Klincima i klincezama prikazan je obrazovni crtani film „Pomoćko“, a dobili su i članske karte Crvenog krsta.

- U ovoj nedelji naročita pažnja se posvećuje najmlađima, jer oni treba da nastave da slede i promovišu humanost - kaže Dana Mićić, prekaljeni aktivista i rukovodilac CK.

Mališani su predstavnike CK Zvornik obradovali čestitkama koje su sami izradili i poklonom koji promoviše Crveni krst i njegov značaj.

Po tradiciji, već, darovali su i bebi paketima u porodilištu zvorničke Bolnice, kao i prehrambenim paketima i novom garderobom socijalno ugrožene ljude i višečlane porodice.   

- Nedelju Crvenog krsta u Republici Srpskoj obeležili smo pod sloganom „30 godina stazama humanosti“, jer ove godine slavimo značajan jubilej, a to su tri decenije rada i postojanja Crvenog krsta Republike Srpske - ističe Mićićeva.

Poklone za mališane u vrtiću obezbedio je zvornički Crveni krst, a šest bebi paketa za porodilje i 30 paketa za višečlane i socijalno ugrožene porodice Crveni krst Republike Srpske.

BONUS VIDEO - PATRIJARH U PLjEVLjIMA: Veliki broj Pljevljaka dočekao njegovu svetost patrijaha srpskog Porfirija

 
Pogledajte više