"SKAJ" APLIKACIJA OTKRILA DILERE! Na području Zvornika u policijskoj akciji "Drina" juče uhapšeno 16 osoba

S. M.

02. 04. 2022. u 06:08

NA području koje pokriva Policijska uprava Zvornik u petak je uhapšeno 16 osoba i izvršeni su pretresi na 23 lokacije u okviru policijske akcije "Drina".

Foto RTRS

- Prilikom pretresa pronađen je 73,1 gram kokaina, oko dva kilograma skanka, tri digitalne vage, zatim 41.653 maraka, 4.356 evra, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih dela - saopšteno je iz MUP RS.

Iz MUP RS navode da je akcija "Drina" usmerena na sprečavanje krivičnih dela neovlašćena proizvodnja i promet opojnim drogama, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, nedozvoljena trgovina i druga krivična dela.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, izjavio je da MUP nastavlja borbu protiv organizovanog kriminaliteta sprovodeći opsežne akcije širom Srpske, među kojima je i aktuelna u Zvorniku, gde je uhapšeno 16 ljudi.

Policija hapsi dilere, Foto RTRS

On je otkrio da su poslednja hapšenja u Zvorniku povezana sa informacijama dobijenim putem kriptovanih telefona, i "Skaj" policije ali i operativnim radom na terenu.

- Kroz kriminalističku obradu privedenih svakako će se doći do novih informacija koje će potvrditi naša ranija saznanja, tako da ćemo ih proširiti, što će dovesti do novih hapšenja - najavio je Lukač.

On je naglasio da MUP nastavlja i borbu protiv najtežih krivičnih dela, i deluje i u preventivnom smislu protiv njihovih potencijalnih izvršilaca.

- Ova akcija je pripremana duži period. Svakako, uz lica koja su privedena biće povezana i neka druga koja će u drugim delovima Srpske biti kriminalistički obrađena, odnosno ispitana da bi se dokazala određena krivična dela u kojima su učestvovali - naveo je Lukač.

Foto MUP RS

POVEĆAN STEPEN BEZBEDNOSTI

DRAGAN Lukač je rekao da ova akcija u Zvorniku u ovom trenutku nije povezana sa pretnjama nekim funkcionerima u tom gradu ili policijskim službenicima, ali su na tom planu ozbiljno shvaćene informacije dobijene od partnerskih službi.

- Povećali smo stepen bezbednosti ljudi koji bi eventualno mogli biti ugroženi. Svakako ćemo sa drugim partnerskim službama da razmenimo informacije o tome i pokušamo da saznamo da li se radi o konkretnoj opasnosti i da li postoji ozbiljna pretnja - objasnio je Lukač.

Pogledajte više