BOLJI USLOVI ZA NASTAVU: Opremljena područna škola "Sveti Sava" u Batkoviću kod Bijeljine

B. MILOŠEVIĆ

10. 03. 2022. u 08:12

U PODRUČNOJ školi "Sveti Sava" u Batkoviću kod Bijeljine, ovih dana je nabavljen novi nameštaj za dve učionice, renoviran je kabinet informatike, a nabavljeni su i novi računari za informatički kabinet, kaže Đorđe Mirković, direktor Osnovne škole "Sveti Sava" u Bijeljini, kojoj pripada i područna škola u Batkoviću.

Knežević i Mirković / Foto B. Milošević

Mirković podseća da je ta investicija realizovana zahvaljujući Vladi Republike Srpske i resornog ministarstva, ali pre svega zalaganju narodnog poslanika Dragana Kneževića.

Pomoć od 10.000 maraka, utrošena je i na renoviranje tri učionice i školskog toaleta.

- Nastavljamo aktivnosti na rekonstrukciji ovog školskog objekta, a to podrazumeva promenu stolarije, utopljavanje škole, ograđivanje školskog dvorišta i postavljanje video-nadzora - kaže Mirković, jedini direktor semberskih škola kome nije teško da se i lično dohvati četke za krečenje.

U prethodnih sedam godina, koliko je Mirković na čelu ove škole, umesto da koristi školski raspust za odmor, zajedno sa kolegama, kako kaže, akcijaški se krečila škola, učionice, uređivalo školsko dvorište da se učenicima obezbedi što prijatniji ambijent u školi.

ZA OSTANAK MEŠTANA NA SELU

ZA sve meštane Batkovića je izuzetno važno da njihova deca imaju dobre uslove za učenje, i to je prvi uslov za ostanak porodica na selu, smatra Dragan Knežević, poslanik u NS RS, inače bivši učenik ove škole.

- Naš cilj je da pored rekonstrukcije škole, unapredimo društveni život na selu, da izgradimo novi Dom kulture, jer ovde već imamo nešto što drugi nemaju - izvanredan SKUD "Lazarice", školu fudbala, šahovski klub - kaže Knežević.

Pogledajte više