TESTIRANJE ZA OKTOBARSKE IZBORE! Partije mobilisale članstvo u Banjaluci oko glasanja u savetima mesnih zajednica

S. M.

19. 02. 2022. u 07:13

VEĆ mesec dana u Banjaluci traju pripreme za izbor predsednika i članova saveta mesnih zajednica koji se održavaju ovog vikenda.

Sa jednog od izbornih mesta u RS, Foto "Novosti"

Telefoni građanima zvone svakodnevno iz partijskih centrala gde ih napominju da trebaju izaći na izbore i zaokruže partijske drugove. U mobilizaciji su kako vladajuće, tako i opozicione stranke.

Građani kažu za "Novosti" da ovakav pritisak nisu doživeli i pred opšte izbore. U sklopu kampanje oko izbora u MZ Banjaluke SNSD je najavio i projekat "Naša Nova Banjaluka" vredan milijardu maraka.

Predsednik GO SNSD Banjaluka, Vlado Đajić, izjavio je da će projekat "Naša Nova Banjaluka" biti od koristi za sve one koji život žele provesti u Banjaluci, za sve sugrađanke i sugrađane, vladine i nevladine institucije.

Dragan Milovanović, potpredsednik GO PDP Banjaluka, kaže da ništa nije isto kako se promenila izvršna vlast u Banjaluci, tako nisu ni izbori za Mesne zajednice.

- Što se tiče nas, mi očekujemo pobedu liste "Za naša naselja" koju čine PDP i lokalni koalicioni partneri. Ovi izbori sada jesu dignuti na viši nivo, ali nije pitanje biti ili ne biti. Pitanje je transparentnosti i informisanosti građana i mogućnosti da učestvuju u kreiranju inicijativa i predloga za svoja naselja, odnosno i da svaka MZ ima svoje legitimne predstavnike koji će komunicirati sa izvršnom vlašću u Gradu - kaže Milovanović.

Velizar Antić, politički analitičar, kaže da su izbori za MZ u Banjaluci na određeni test za izbore koji nas očekuju o oktobru.

- Možemo reći da su izbori za MZ u Banjaluci na određeni način predigra za izbore koji nas očekuju u oktobru i njihov značaj treba posmatrati samo u tom kontekstu - ističe Antić.

INTERESOVANjE

KOLIKI je značaj izbora u oktobru govori i podatak da za izbore za MZ u Banjaluci vlada veliko interesovanje.

- Nikada do sada nije bio slučaj da i vladajuće i opozicione partije mobilišu svoju stranačku infrastrukturu u tom obimu. Takođe, ovi izbori su idealna prilika da sve političke partije provere poverenje naroda i svoj prethodni rad kada su sve stranke izuzetno mnogo radile na terenu i na jačanju stranačkih infrastruktura - ističe Velizar Antić.

Pogledajte više