ŽIŽAN DOLIJAO: Uhapšen učesnik ubistva policajaca u Sarajevu

S. M.

03. 02. 2022. u 07:13

PO nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo pripadnici SIPA uhapsili su juče Marka Trifkovića Žižana osumnjičenog za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića 2018. godine na Alipašinom Polju, potvrdila je Azra Bavčić, portparolka sarajevskog Tužilaštva.

foto Novosti

- Nakon kriminalističke obrade uhapšeni će biti predat u nadležnost Tužilaštva KS - rekla je Bavčićeva.

Inače Trifković je pušten iz pritvora 31. januara, gde se nalazio jer je među osumnjičenima za jedno drugo krivično delo. Nakon par dana na slobodi, Trifković je tako ponovo završio u pritvoru, ali sada zbog slučaja ubistva sarajevskih policajaca.

Prema podacima iz istrage oko ubistva policajaca u Sarajevu, sumnja se da je Trifković sa Aleksandrom Macanom i Savom Marinkovićem učestvovao u likvidaciji sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Policajci su ubijeni 26. oktobra u Geteovoj ulici u Sarajevu, gde su zatekli nekoliko osoba u krađi vozila. Oni su pokušali da ih zaustave, a lopovi su na njih zapucali i usmrtili policajce.

Aleksandar Macan, prvoosumnjičeni za ubistvo dvojice policajaca predao se nedavno Tužilaštvu Kantona Sarajevo. Za Macanom je bila je raspisana i crvena Interpolova poternica. Prema podacima iz tužilštava ime Marka Trifkovića Žižana, u svom iskazu tužiocima spomenuo je i Aleksandar Macan. Navodno je rekao tužiocima, da su njih dvojica pokušavali da ukradu beli "golf 6", a da je Marinković, kada je naišla policija, otvorio vatru.

NEGIRANjE

Zbog iskaza Macana u Tužilaštvu, Trifković je već bio pozivan. Advokat Save Marinkovića koji je u zatvoru u Minhenu i čeka izručenje u BiH, negirao je ove Macanove navode.

Pogledajte više