LIK PRINCIPA NA DROGI: Akcija "Storidž 2" - krijumčari iz Gradiške ostaju iza rešetaka

O. MATAVULj

11. 01. 2022. u 07:13

SUD BiH za još dva meseca produžio je pritvor Veljku Ugrenoviću iz Gradiške i 12 uhapšenih u akciji "Storidž 2", osumnjičenima za organizovani kriminal i međunarodno krijumčarenje veće količine droge, oružja, ali i migranata.

Akcija "Storidž 2", Foto MUP RS

Osim Ugrenovića (26), iza rešetaka ostaju Mladen Grbić (43), Savo Dragišić (35), Saša Vidović (31), Aleksandar Vitez (47), Filip Munjeran (30), Gordan Gvozden (39), Dražen Karan (48), Dragoslav Radaković (58) i Darko Vujić (50) iz Gradiške, te Nebojša Tojagić (41) iz Banjaluke, Dario Taškov (33) iz Novog Grada i Radivoj Lekić (34) iz Laktaša.

Grupa se tereti za krijumčarenje veće količine "skanka" iz Albanije i Crne Gore u BiH, koja je zajedno sa oružjem skladištena u Gradišci. Sumnja se da su deo droge članovi grupe preprodavali u BiH, dok su veći deo prepakivali i krijumčarili dalje prema Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj i Nemačkoj.

Foto MUP Srbije

Kao organizatore ove kriminalne grupe Tužilaštvo BiH je označilo Dušana Lovrenovića i Predraga Petkovića, koji su u bekstvu. Dušan je sin Milivoja Lovrenovića, za kojim je Srbija raspisala Interpol poternicu zbog ubistva Strahinje Stojanovića 13. septembra 2020. godine na Novom Beogradu. Osim njih u predmetu "Storidž 2" traga se još i za Darijom Jekićem, Jovicom Grujićem i Vladicom Pavlovićem.

Zanimljivo je i da je u pretresu jednog od osumnjičenih policija pronašla logo s likom Gavrila Principa, kakav je korišćen za označavanje paketa kokaina koji se iz Južne Amerike krijumčari za kriminalce u Srbiji i BiH.

GASNI PIŠTOLjI ZA BELIVUKA

ORUŽJE koje je ova grupa prodavala završavalo je u rukama kriminalne bande Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja. Radilo se mahom o gasnim pištoljima koji su kupovani u Slovačkoj, a potom su prepravljani i prodavani kupcima u Nemačkoj, Holandiji i Srbiji.

Terete se i za prebacivanje migranata iz BiH u Hrvatsku.

Pogledajte više