POZNAT PROGRAM PROSLAVE DANA REPUBLIKE SRPSKE: U nedelju defile i koncerti, a svečana akademija u subotu

S. M. 04. 01. 2022. u 12:18

PROGRAM proslave Dana Republike Srpske trajaće tri dana i zvanično počinje u subotu, 8. januara, u deset časova u Banjaluci, kada će na groblju Sveti Pantelija biti položeni venci na Spomenik poginulim borcima Vojske Republike Srpske.

Foto DPozderović

Prema Programu proslave, koga je danas objavio Kabinet predsednika Republike Srpske, potom će u 11 časova biti položeni venci na Trgu palih boraca NOR, na platou ispred hotela „Bosna”.

U 12 časova je polaganje venaca na Spomen kosturnici na Gradskom groblju, a tom prilikom biće položeno cveće i na grobnici dvanaest banjalučkih beba, takođe na Gradskom groblju

U Sokocu, 8. januara 2022. godine u 10 časova, delegacija Republike Srpske položiće venac na srpskom vojničkom spomen–groblju Mali Zejtinlik. U Modriči, 8. januara u 12 časova, delegacija Republike Srpske položiće venac na spomen-obeležje bivšeg predsednika Republike Srpske dr Milana Jelića.

U Banjaluci, 8. januara u 12 časova, delegacija Kabineta predsednika Republike položiće cveće na Spomenik banjalučkim bebama na Trgu srpskih junaka na platou ispred Muzeja savremene umetnosti RS.

U 15 časova u Kulturnom centru Banski dvor biće dodela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima, a u 18 časova, u Sportskoj dvorani „Borik“ u Banjaluci, biće održana svečana akademija povodom Dana Republike Srpske i time se završavaju događaji za 8. januar.

U nedelja, 9. januar, u podne u Banjaluci je svečani defile, a u 19 časova nas očekuje veliki vatromet uz koncert Policijskog orkestra MUP Republike Srpske, na platou ispred Palate Republike u Banjaluci.

Za 19 časova i 30 minuta u Istočnom Sarajevu počeće veliki koncert na kojem će učestvovati Leksington bend, Van Gog i Dejan Petrović.

Trećeg dana obeležavanja, u ponedeljak, Dan Republike Srpske biće obeležen u 11 časova i 30 minuta u Brčko Distriktu BiH, polaganjem venaca na Spomenik srpskim braniocima Brčkog. U 12 časova i 15 minuta planirana je svečana akademija.

- Izložbom „Vječiti Dučić“, u saradnji sa Muzejom Hercegovine i Narodnom bibliotekom iz Trebinja, Galerija ANURS obeležava Dan Republike i započinje svoje izlagačke aktivnosti za 2022. godinu. Otvaranje izložbe je predviđeno 20. decembra 2021. godine – saopšteno je iz Kabineta predsednika Republike Srpske.

Pogledajte više